X

La Sindicatura de Comptes adverteix d’un ús indegut de convenis per part de la UIB

La Universitat ja ha iniciat el procediment per contractar una persona que fiscalitzarà tots els seus comptes

05/07/2018

La Sindicatura de Comptes adverteix d’un ús indegut de convenis per part de la UIB

Portes d'un campus de la UIB en una imatge d'arxiu.

La Sindicatura de Comptes alerta d’un ús indegut de convenis per part de la Universitat de les Illes Balears que s’haurien d’haver subscrit com a contractes. És una de les incidències detectades per aquest organisme en un informe de 2015 que, per primera vegada, analitza les contractacions i els acords d’aquesta institució. L’organisme fiscalitzador de les Balears aconsella a la UIB que controli millor les despeses per augmentar l’eficiència dels recursos econòmics dels quals disposa.

La Universitat, precisament, ha iniciat ja el procediment per contractar una persona que serà l’encarregada de fiscalitzar tots els seus números. Després, segons ha confirmat a IB3 Ràdio la gerent, Antònia Fullana, es durà a terme un pla d’actuació. Es complirà així amb una de les recomanacions emeses per la Sindicatura en el seu informe: la creació d’aquesta figura, que fins ara no tenia la institució, tot i el gran volum econòmic que gestiona.

La Sindicatura ha analitzat bona part dels convenis i contractes subscrits per la UIB al llarg de 2015 i, d’aquests, n’ha entrat a valorar 10 a fons, com a mostra. Hi ha detectat tot un seguit d’incidències: convenis no fiscalitzats prèviament, càlculs incorrectes o minutes de professors i investigadors que no se sap si s’ajusten a la llei perquè no s’especifiquen les hores imputades al projecte.

 

Convenis amb l’ATB, en el punt de mira 

Entre els acords fiscalitzats hi ha tot un seguit de contractes i convenis fruit de l’Acord Marc amb l’Agència de Turisme Balear a finals de la passada legislatura. Set encàrrecs amb nombroses incidències; alguns s’han subscrit com a convenis quan, formalment, havien de ser contractes. Bernat Salvà, síndic de l’Àrea d’Auditoria de Consells Insulars i Universitat, ha explicat que per fer un contracte amb una administració pública, com pot ser l’ATB, s’ha de seguir “un procediment acomodat a la llei de contractes de servei públic. I això vol dir publicitat i concurrència: No subscriure convenis directament entre una administració i la UIB”.

La gerent de la Universitat, per la seva banda, assegura que pren nota de totes les recomanacions que fa la Sindicatura. Així i tot, defensa la gestió feta; tot i que reconeix que pot ser que s’hagin signat convenis que havien de ser contractes, aquest són una mínima part del gran volum d’acords que tanca cada any la principal institució educativa de les Balears.

05/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris