economia

Son Sant Joan, tercer aeroport amb més trànsit de la Unió Europea el passat diumenge

En comparació amb l'any passat, el trànsit a l'aeroport de Palma ha caigut prop d'un 37%

Son+Sant+Joan%2C+tercer+aeroport+amb+m%C3%A9s+tr%C3%A0nsit+de+la+Uni%C3%B3+Europea+el+passat+diumenge

Son Sant Joan va ser aquest diumenge el tercer aeroport de la Unió Europea en major nombre de vols, només superat pel d’Amsterdam i el Charles de Gaulle de París. En comparació amb l’any passat, el trànsit a l’aeroport de Palma ha caigut prop d’un 37%.

Son Sant Joan es col·locava aquest diumenge al pòdium dels aeroports europeus amb més trànsit, amb 616 vols operats en un dia. Només el superaren l’aeroport d’Amsterdam, amb més de 800, i el Charles De Gaulle de París, amb gairebé 740.

Del 15 de març al 20 de juny l’activitat a Son Sant Joan va caure més d’un 90% en comparació amb l’any passat. El 21 de juny, amb el final de l’estat d’alarma, l’aeroport de Palma reprèn el vol. Aquell dia s’operaren 118 moviments. No obstant això, el dia de més trànsit d’enguany ha estat el dissabte primer d’agost amb 666 vols, seguit del dissabte següent, el 8 d’agost, amb poc més de 650. Si es comparen aquestes dues dates amb les de fa un any s’observa com el trànsit aeri a Son Sant Joan ha caigut un 37%, i això es tradueix en uns 400 vols manco.

Amb tot, però, i d’acord amb les dades d’Eurocontrol, Palma no es troba entre els 50 aeroports que han perdut més trànsit aeri respecte del 2019.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

BBVA detecta que la despesa turística a Balears ja és el 70% de juny de 2019

La despesa dels turistes a les Balears suposa ja el 70% de la que se sumava el mateix mes de...

Menorca recupera la major part de locals d’oci nocturn

A Maó, molts dels establiments van suspendre el permís que tenien per convertir-se en bars i restaurants i poder obrir i tenir terrasses a mesura que avançava la desescalada. Ara,...

La llum arriba avui al seu tercer preu més car de la història

Per trams horaris, el preu més alt per al dimecres serà de 105,51 euros/MWh en el tram de 20 a...

El sector tèxtil perd un 15% de les empreses en tres anys

Mallorca és aquests dies l'epicentre d'aquest sector, amb la trobada mundial Xtant