X

Sona n’Eloi, la campana més grossa de la Seu, durant l’homenatge de la Diòcesi de Mallorca a Benet XVI

El bisbe Sebastià Taltavull ha presidit la missa funeral en memòria del papa emèrit dilluns horabaixa a la Catedral de Mallorca

09/01/2023

Sona n’Eloi, la campana més grossa de la Seu, durant l’homenatge de la Diòcesi de Mallorca a Benet XVI

Redacció

La Seu ha acollit dilluns horabaixa una missa funeral en memòria del papa emèrit, Benet XVI, que va morir el passat 31 de desembre. Una celebració religiosa que ha estat presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

Amb el repic de campana ha començat l’homenatge de la Diòcesi de Mallorca a Benet XVI. Ha estat a les sis i quart de l’horabaixa i, durant mitja hora, quatre campaners de la Catedral han fet sonar n’Eloi, la campana més grossa del temple i que només sona en ocasions molt especials.

En l’homilia, Taltavull ha recordat la primera encíclica del papa emèrit, “Déu és amor”, en la qual “amb gran respecte pel diàleg interreligiós i secular”, deia: “Qui exerceix la caritat en nom de l’Església mai no intentarà imposar als altres la fe de l’Església”.

El bisbe ha citat part de l’encíclica: “L’amor, en la seva puresa i gratuïtat, és el millor testimoniatge de Déu, en qui creim i qui ens impulsa a estimar. El cristià sap quan és temps de parlar de Déu i quan és oportú callar sobre Ell, deixant que parli només l’amor”.

A més, Taltavull ha ressaltat, davant les càmeres d’IB3 Notícies, la “humilitat” de Benet XVI: “Era una persona d’una gran talla intel·lectual. Es diu que és un dels pensadors més grans del món del segle passat i l’actual, perquè ha escrit moltíssim, ha estat un professor molt present a les facultats i en destacam molt la humilitat i la senzillesa”.

09/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris