X

Sortir endavant en temps de pandèmia

Comerciants, restauradors i treballadors de l'àmbit turístic i de la cultura i l'espectacle han estat els més afectats per la crisi de la Covid 

07/02/2021

Sortir endavant en temps de pandèmia

Maria Alomar del forn artesà s'Era

“Mai en la vida la meva parella ni jo hauríem pensat obrir durant aquest temps, però tot i les dificultat i la pressió, hem disfrutat. És un any un poc especial, però els clients ens han donat una oportunitat una mica diferent. Perquè saben teníem un risc especial dins un temps també molt especial”, diu en Simó Moreno, un dels impulsors del forn artesà s’Era. 

Obrir un negoci, un forn, a l’inici de la pandèmia ha estat una aventura personal i professional molt enriquidora per a Simó i Maria. “Si te centres sobretot en allò que tu vols fer. Jo puc fer jo, idò anem a veure en el meu objectiu, en el punt que jo vull arribar, amb les eines, el temps i les possibilitats que jo tenc”, explica na Maria Alomar. 

Els entrebancs per tirar endavant han estat constants a molts de sectors, com són tots els relacionats amb els serveis. En el mes d’octubre, en Joan Bauçà, cuiner, va quedar-se i obrí ell de nou el restaurant on havia fet feina, després que el seu anterior ocupador va decidir no continuar. “Vàrem obrir dijous, divendres, dissabte i ja dilluns varen anunciar que tancaven Manacor perimetralment. I ja me diràs, això sí que no mos ho esperàvem”, diu en Joan, qui assegura que tanmateix la gent de Manacor va respondre molt bé.

La feina a la cultura i l’espectacle és també de la que ha quedat més afectada. L’actor Toni Gomila és dels artites afortunats que ha pogut fer feina durant el 2020. “Esperem que això acabi ja perquè ja cansa”, diu Gomila. “Per més ganes que hi hagi de trobar-mos amb gent, primer mos trobarem amb la família, després mos trobarem amb els amics, amb els veïnats i després ja mos trobarem per anar al teatre. Per tant jo crec que en aquest sector la recuperació serà més lenta”, afirma.

 

07/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT