X

STEI Intersindical denunciarà una pintada a la seva seu després d’oposar-se a l’acord del PP i Vox sobre l’elecció de llengua

La presidenta del Govern, Marga Prohens, condemna l'acte vandàlic i demana respectar el paper dels sindicats

07/11/2023

STEI Intersindical denunciarà una pintada a la seva seu després d’oposar-se a l’acord del PP i Vox sobre l’elecció de llengua

Redacció

El sindicat de docents STEI denunciarà davant la Policia l’acte vandàlic que ha patit la seva seu a Palma amb una pintada que posa “viva España”. Això després que ahir dilluns van abandonar la Mesa Sectorial d’Educació pública, que presidia el conseller Antoni Vera, com a mostra d’oposició a l’acord que van arribar PP i Vox per implantar l’elecció de llengua a les escoles. El secretari d’Ensenyament Públic de l’STEI, Lluís Segura, ha criticat, en el programa ‘Al dia’ d’IB3, que feia més de 8 anys que no patien una “agressió” d’aquest tipus i ho vincula a “grupuscles” de l’entorn del partit d’extrema dreta: “Al vespre, tota aquella gent que clamaven per la “Libertad”, el primer que van fer va ser anar a la nostra seu a fer una pintada just en el mateix moment que nosaltres estàvem fent un acte a l’interior”. En aquest sentit, Segura denuncia que es “va posar en perill la integritat de la gent que hi havia” dins la seu.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha condemnat l’acte vandàlic. A través d’X, la líder de l’Executiu, que aquests dies es troba a Londres a la World Travel Market, ha escrit un missatge de repulsa per la pintada: “La meva condemna davant aquest acte vandàlic. Cal respectar la tasca i el paper com a agents socials dels sindicats”.


També, a través d’X, el sindicat STEI ha denunciat els fets: “El missatge és que aquesta Espanya no deixa viure. La nit després de les nostres declaracions contra l’acord que vol fer de l’escola un camp de batalla contra la nostra identitat”. Segura ha afegit a ‘Al dia’ que estan en contra de l’acord sobre l’elecció de llengua perquè “demostra que aquestes polítiques el que fan és enfrontar, segregar, crear un conflicte que fins ara no existia”.

Als missatges de condemna, també s’hi han sumat els sindicats com CCOO, SIAU i UOB Ensenyament, i la majoria de partits com el PP, el PSIB, Més per Mallorca i Podem.

Notícies relacionades >

07/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris