X

Sunak avança al 4 de juliol les eleccions generals del Regne Unit

"Ara és el moment", ha dit el primer ministre britànic en una compareixença davant de Downing Street

22/05/2024

Sunak avança al 4 de juliol les eleccions generals del Regne Unit

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha anunciat aquest dimecres a les portes del número 10 de Downing Street que les eleccions generals del Regne Unit se celebraran el pròxim 4 de juliol, mig any abans de la data prevista. “Ara és el moment que el Regne Unit triï el seu futur”, ha assenyalat el premier britànic, que ha repassat algun dels assoliments recents “durant el moment més complex des de la Segona Guerra Mundial” i ha destacat, entre altres, la millora de les dades econòmiques.

Al llarg de la jornada s’han produït diversos esdeveniments que han elevat les sospites sobre aquest anunci, com els canvis d’agenda de diversos ministres, inclòs un retorn prematur des de l’estranger del titular d’Exteriors, David Cameron. A més, els ministres del gabinet han anat arribant al llarg de la jornada a Downing Street per assistir a una reunió excepcional que ha acabat poc abans que Sunak sortís a anunciar la data dels pròxims comicis a les illes.

El possible avançament electoral ha estat sobre la taula en els últims mesos a causa de les tensions internes en el si del Partit Conservador, si bé aquest mateix dimecres Sunak s’havia limitat a cenyir-se al seu missatge que la votació tindria lloc en la segona meitat de l’any. Per part seva, el Partit Laborista s’erigeix de moment en les enquestes com el favorit per aconseguir la victòria.

22/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT