SOCIETAT

S’unifiquen les reserves marines de les illes Malgrats i del Toro

Amb prop de 3.000 hectàrees, mutiplica per 13 la superfície protegida des del 2004


La unificació de la reserva marina de les illes Malgrats amb la del Toro, davant la costa de Calvià, és ja una realitat. La nova reserva suposa multiplicar per 13 la superfície protegida des del 2004, i d’aquesta manera se’n vol afavorir la regeneració de la biodiversitat.

La nova reserva marina abasta des de la punta des Castellot i fins a cala Figuera i té una superfície de prop de 3.000 hectàrees, quan les reserves de les illes Malgrats i la de l’illa del Toro per separat en protegien 220. L’ampliació s’ha fet a instàncies de l’Ajuntament de Calvià, que ho considera un actiu mediambiental i turístic. La nova zona protegida passa a estar regida per les normes que regulen la pràctica del busseig i de la pesca a les zones protegides anteriorment.

L’ampliació rep el suport d’entitats com la Fundació Marilles, però considera que queda curta i reclama que s’hi destinin més recursos. També li dona suport la Federació de Confraries de Pescadors de les Balears, la qual, per la seva banda, demana que s’actualitzin les normes que regulen la pesca dins la reserva.

Amb 66.000 hectàrees de superfície marina protegida, les Balears lideren la protecció del mar a l’Estat, però encara està lluny de l’objectiu de protecció del 30 % fixat per l’any 2030 per part de la Unió Europea.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |