societat

Suspeses les tradicionals beneïdes de sant Antoni

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, suggereix a les parròquies canviar-ho per una pregària especial

Imatge d'arxiu.


El Bisbat de Mallorca ha informat aquest dilluns de la suspensió de les tradicionals beneïdes de la festivitat de sant Antoni en tots els municipis i ha anunciat que la missa de sant Sebastià en la Seu serà amb un 30% d’aforament i en ella s’invocarà la intercessió del sant contra el coronavirus.

Davant la suspensió de les festes de sant Antoni i sant Sebastià que ha anunciat el Govern com a restricció contra la pandèmia de covid-19, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha realitzat diversos suggeriments als sacerdots, diaques i responsables de les parròquies per mitjà d’un comunicat que els ha enviat aquest matí.

Per la cancel·lació de les beneïdes en tots els municipis, el bisbe suggereix fer una oració de benedicció al final de la celebració de la missa de sant Antoni, demanant “protecció sobre tots els elements de la creació” i explicant el sentit que tenen les tradicionals benediccions.

El bisbe recorda en la missiva que aquest és l’acte central de la festa de sant Antoni, que se celebrarà amb el 30% de l’aforament de les esglésies i altres mesures sanitàries.

A més, l’oració de les Completes es durà a terme a porta tancada, sense públic, i amb la participació només dels celebrants, cantors i músics. En algun cas es retransmetran per televisió o altres mitjans audiovisuals.

Quant a la missa de sant Sebastià en la Seu, serà a les 10.30 hores el 20 de gener, també amb el 30% de l’aforament i el bisbe ha anunciat que resarà per tots els afectats per la pandèmia de covid-19 i invocarà la intercessió del patró de Palma, sant Sebastià, “com a advocat contra la pesta”


Completes de Sant Antoni a porta tancada i en streaming

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Amics de S’Òpera de Maó celebra els seus 50 anys amb un complet programa d’activitats

Al maig tindrà lloc l'acte institucional amb un recital al Teatre Principal

L’IME cerca potenciar les accions de recerca i diversificar el seu públic per al 2021

L'acte inaugural del curs, celebrat de manera telemàtica, també ha servit per fer balanç posar en valor la seva tasca

Menorca començarà a administrar la segona dosi als professionals sanitaris dilluns que ve

Les cinc persones que es van vacunar de manera irregular també s'inclouran en aquesta segona tanda

El primer hidroducte d’Espanya es construirà a Mallorca

L'actual planta de Cemex a Lloseta passarà a generar hidrogen renovable i aquesta nova infraestructura permetrà distribuir-lo