X

Tornen a tancar de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí per vessament d’aigües residuals

És la segona vegada que s'alça la bandera vermella en menys de dos dies per mor de la saturació de la depuradora del Coll d’en Rabassa

14/08/2018

Tornen a tancar de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí per vessament d’aigües residuals

Les fortes plogudes d’avui dimarts dematí a Palma han deixat 18 litres per metre quadrat. Provocant que la pluja hagi empès tot tipus de materials al final dels torrents. Com el de Sant Magí que avui treia aigua tèrbola i plena de restes de vegetació.

Un altre efecte de la pluja és el vessament d’aigües fecals a les platges de Ciutat. La de Can Pere Antoni, tot i haver-hi bandera vermella, era plena de gent. Molts desconeixien que l’Ajuntament de Palma ha decidit tancar-la al bany durant tot el dia per precaució, fins tenir el resultat de les analítiques de les mostres d’aigua.

Tampoc a la platja de Ciutat Jardí es permetrà el bany durant tot el dia. Alguns ho han intentat, però els socorristes els han informat i han decidit canviar de platja. Amb aquesta ja és la tercera vegada en una setmana que es prohibeix nedar a Ciutat Jardí.

EMAYA reconeix el dèficit històric d’infraestructures de sanejament, de fet, la depuradora del Coll d’en Rabassa té 40 anys i està obsoleta. Ara EMAYA i el Ministeri de Transició Ecològica elaboren un projecte per a una nova depuradora que tendrà un pressupost d’entre 80 i 120 milions d’euros.

Per la seva banda, el PP critica la manca de previsió del Govern i de l’Ajuntament de Palma. Diuen que el tancament de les platges és conseqüència de la mala planificació del pacte d’esquerres. Reclamen que els doblers de l’ecotaxa es destinin a depuració d’aigües.


 Tempesta d’estiu generalitzada a Mallorca i Menorca

14/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT