societat

Televisió Serverina: “ningú en donava un duro… i ja ho veus, hem fet 30 anys”

Han sobreviscut a l'apagada analògica i són una de les tres úniques televisions locals que queden a Mallorca


Fa 30 anys que Biel Capó, director de la Televisió Serverina, començava l’aventura de fer una televisió local: “vaig enganxar un tècnic del poble i junts ens embàrcarem en la posada en marxa de la tele”. Capó recorda les reticències dels serverins: “no durareu ni dos Nadals”, vaticinaven, “i ja ho veus, en duim 30, de Nadals”.

Eren els anys 90. De tot d’una la graella era molt minsa i únicament oferien els plenaris municipals, que eren, per cert, un èxit. També cobrien actes festius. Amb el temps, un grup de joves engegà un programa, el “Uep!”, que va tenir un èxit aclaparador.

En aquells anys les televisions locals de les Illes estaven sota l’ampara de la Federació de Televisions Locals. N’hi havia 21, comptant Mallorca, Menorca i Eivissa. Llavors, l’any 2005, va venir la gran sacsejada: “en Matas ens va donar dos mesos per tancar”, explica Biel Capó, “perquè amb la TDT en marxa no hi havia forat per a nosaltres”. A Mallorca es perderen la majoria de televisions locals. Sortosament, però, la Televisió Serverina, va poder integrar-se en el projecte de Televisió de Mallorca. Però RTVM tancar el 2011. Una vegada més, la Televisió Serverina va saber superar el sotrac i després de negociar amb Fibwi, l’operador que dugué la fibra a Son Servera, aconsegueixen mantenir les emissions i afegir-se a la tecnologia digital.

Televisió Serverina és una excepció en el seu àmbit. De les televisions locals sorgides a partir dels anys 70, només queden Porreres i Petra, però tenen molt poca activitat.

Amb tot, Biel Capó mira al futur amb optimisme, “la cosa va endavant”, diu. La seva fortalesa és la informació veraç i de proximitat i això els ha merescut la confiança dels serverins. I ho celebraren dissabte passat en una gala teatralitzada (cliqueu per desplegar l’enllaç) on els mateixos col·laboradors explicaven els 30 anys de recorregut de la Televisió Serverina.

 

 

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La lluita contra l’estigma, el cavall de batalla després de 40 anys de VIH

A les Illes Balears, des de 2003 i fins a desembre de 2020, s'han diagnosticat 2.827 casos de VIH. D'aquests,...

La xef que ha representat Menorca al European Young Chef Awards destaca l’acollida de la cuina menorquina

El certamen s'ha celebrat a Braga setmanes abans que Menorca esdevingui Regió Europea de Gastronomia

L’Àrea de Salut de Menorca torna a emprar els tests d’antígens per a detectar positius entre simptomàtics

Les farmàcies també han experimentat un increment de demanda de test d'un 60% des que començà el repunt de casos

Manifestacions a Palma: treballadors públics, interins i treballadors del SFM

Han reclamat les seves demandes davant les institucions públiques