La diferència entre els dos extrems càlids d’ahir és de 129’3ºC
20L’ona de calor que afecta la Mediterrània central i occidental pot haver establert un nou rècord de temperatura màxima a Europa. Concretament a la localitat italiana de Floridia a Siracussa, Sicília, on ahir es mesuraren 48,8ºC. A falta de la confirmació oficial per part de l’Organització Meteorològica Mundial, aquesta és la temperatura més elevada que s’ha mesurat mai a Europa. Fins ara el rècord l’ostentava la capital grega, Atenes, amb 48ºC mesurats el 10 de juliol de 1977.
Al nord d’Àfrica també cauen els rècords. Ahir a Tuníssia, a la localitat de Kairouan s’arribà a 50,3ºC, nou rècord nacional absolut.
I mentre l’hemisferi nord segueix immers en onades de calor històriques, a l’Antàrtida el fred assoleix valors remarcables. A l’Estació russa de Vostok s’arribà ahir a -79ºC. La diferència de temperatura entre els dos extrems càlids d’ahir és de 129’3ºC. Cal mencionar que precisament els mesos de juliol i agost es produeixen les diferències més grans de temperatura a la Terra.
L’hemisferi nord disposa de més territori continental i sol marcar temperatures més extremes als estius que no l’hemisferi sud. Per contra, l’hivern austral té al seu favor la massa continental gelada i elevada de l’Antàrtida que ostenta el rècord de temperatura mínima mesurada a la Terra, precisament a l’estació de Vostok (-89,2ºC el 21 de juliol de 1983).
Vostok té unes condicions geogràfiques particulars que permeten assolir extrems freds amb facil·litat. Es troba a 3488m, una altura superior a la de qualsevol relleu de la Península Ibèrica, a l’altiplà central del casquet de gel antàrtic. Aquests dies l’interior de l’Antàrtida ha marcat registres similars a les estacions de Dome Fuji (-78.0 °C); Jase-2007 (-78.9 °C) i la Base Amundsen-Scott, al Pol Sud, amb -74.3 °C.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu