món

Tenses eleccions britàniques marcades pel Brexit

Els sondejos donen al líder conservador, Boris Johnson, una victòria ajustada

Tenses+eleccions+brit%C3%A0niques+marcades+pel+Brexit

Llargues cues als col·legis electorals de bon matí al Regne Unit en unes eleccions que auguren una alta participació. El candidat conservador, Boris Johnson, el més matiner en votar, es juga la majoria que eviti un nou Parlament bloquejat i faci impossible els seus plans d’un Brexit ràpid.

Els sondejos, però, donen al líder conservador una victòria ajustada. Johnson s’ha marcat com a data límit per a la sortida de la Unió Europea el 31 de gener del 2020.

El líder laborista, Jeremy Corbyn, amb una popularitat molt baixa, espera que les seves mesures econòmiques i socials convencin l’electorat d’esquerres més reticent. Un electorat que, segons els sondejos, podria votar el Partit Nacionalista Escocès, que obtindria un gran resultat

Mentrestant, els líders europeus coneixeran el resultat dels comicis durant la cimera europea que se celebra avui i demà a Brussel·les. “Tenint en compte el resultat, procedirem a discutir sobre el Brexit”, ha dit la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

A les 22.00 hores, hora britànica, tancaran els col·legis electoral. Però no serà fins a les 06.00 hores de demà divendres quan es coneguin oficialment els resultats d’unes eleccions que marquen el final d’un any polític convuls al Regne Unit, que avui decideix amb els seus vots com començarà el 2020.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Continua la recerca d’un centenar de desapareguts sota les runes del Port de Beirut

Els danys podrien oscil·lar entre els 3.000 i 5.000 milions de dòlars

75 aniversari del llançament de la bomba d’Hiroshima

Crida per un món unit contra les agressions i lliure d'armes nuclears

Creix la por a una segona onada de contagis per coronavirus a Europa

Donald Trump defensa que els infants són "gairebé immunes" a la COVID-19 i creu que el coronavirus arribarà a "desaparèixer"

La investigació apunta a una negligència com a causa de l’explosió de Beirut

Les 2.700 tones de nitrat d'amoni estaven emmagatzemades amb material pirotècnic