societat

Terraferida creu que la denúncia sobre abocaments d’aigües fecals és una “vendetta política”

Els ecologistes dubten de la credibilitat del misser que va denunciar-ho a la Fiscalia, Santiago Fiol


El grup ecologista Terraferida creu que la denúncia que investiga la Fiscalia sobre els abocaments d’aigües fecals dels emissaris a la Badia de Palma és una “vendetta política”. Segons el grup, la credibilitat del denunciant, el misser Santiago Fiol, condemnat per corrupció en el Cas Can Domenge, és ben dubtosa ja que fins ara ell sempre havia estat “al costat fosc” del medi ambient.

Ho ha expressat el grup en un missatge publicat a la seva pàgina de Facebook, en el qual qüestiona la “credibilitat” de l’advocat que ha presentat la denúncia i apunta a una “campanya irresponsable” d’una part del sector nàutic, al qual acusa de voler “continuar llançant l’ancora des dels seus iots on els doni la real gana”.

Terraferida ha assenyalat també que els veïns de Palma duen “prop de 20 anys” denunciant el problema “i mai els havien fet cas”.

A més, el grup ha defensat l’actuació de l’Ajuntament de Palma, perquè considera que va treure “a la llum l’escàndol dels emissaris” i va protegir “la salut pública tancant platges quan és necessari”. “Tots els càrrecs públics que facin el possible per detenir els abocaments, informar la població, buscar recursos per a millorar la depuració i mantenir els aspectes positius del decret de Posidònia haurien de merèixer tot el suport”, han dit des de Terraferida.

Finalment, el grup ecologista creu que els abocaments demostren l'”evidència” que Balears està “desbordada” i que les seves infraestructures “no poden suportar aquest creixement constant del turisme”.

La Fiscalia investiga un presumpte delicte mediambiental. La Guàrdia Civil va registrar fa uns dies la seu de l’Empresa Municipal d’Aigües i Clavegueram (Emaya) i va requisar un ordinador de l’antiga gerent de l’ens, Imma Mayol.


Un advocat du a Fiscalia de Medi Ambient els vessaments d’aigües fecals a Badia de Palmam 
Nova denúncia contra els vessaments d’aigües fecals a la Badia de Palma

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Arranca una setmana de mobilitzacions globals contra el canvi climàtic

Dilluns se celebra la Cimera d'Acció Climàtica de l'ONU a Nova York

Els més joves de Binissalem participen a la Gran Batalla del Raïm

És una de les cites més esperades de les festes des Veremar

Els experts adverteixen que s’ha de cultivar la cultura de l’esforç amb els infants

El jutge Emilio Calatayud i Toni Nadal, entre d'altres, han participat en el Fòrum d'Educació que s'ha celebrat a l'Auditòrium...

Un de cada cinc balears amb dependència té Alzheimer o una altra demència de tipus cognitiu

En l'actualitat hi ha 20.785 persones a les Illes que han estat declarades dependents