societat

Els veïnats lamenten el retard en la investigació dels vessaments d’aigües fecals a Palma

La Federació d'Associacions de Veïnats recorda que denuncià els fets l'any 2001

Els+ve%C3%AFnats+lamenten+el+retard+en+la+investigaci%C3%B3+dels+vessaments+d%27aig%C3%BCes+fecals+a+Palma

La Federació d’Associacions de Veïns de Palma lamenta que la Fiscalia no hagi actuat abans davant els vessaments reiterats d’aigües residuals pels emissaris de la ciutat, especialment amb els que es produeixen pel torrent Gros i per l’emissari de la punta del Gas.

Segons recorda el president de l’entitat, Joan Forteza, l’Associació de Veïnats del Coll d’en Rabassa va denunciar públicament aquests fets des del 2001 i el 2003 en van gravar imatges submarines de la brutor que s’expulsava a les aigües de la badia.

La investigació oberta per la Guàrdia Civil contra Emaya i l’exgerent, Imma Mayol, ha estat la primera actuació contundent contra aquests vessaments. Els abocaments estan pendents de solució quan s’ampliï l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) del Coll d’en Rabassa, que dona servei a bona part de Palma i Marratxí. Les obres per millorar l’anomenada EDAR 2 d’Emaya estan pendents dels fons que ha d’aportar el Ministeri per a la Transició Ecològica.

Emaya també ha creat un tanc de tempestes per acumular les aigües pluvials i que no desbordin la xarxa d’aigües residuals i pluvials, que a Ciutat encara estan barrejades a gran part del subsòl.
Mentrestant, ni l’Ajuntament de Palma ni Més per Mallorca volen parlar de la investigació oberta per la Guàrdia Civil contra Emaya i l’antiga cúpula de l’empresa municipal, entre qui hi ha l’exgerent Imma Mayol.

La denúncia presentada per l’advocat Santiago Fiol contra Emaya no és l’única en relació amb els vessaments. L’Asociación de Navegantes Mediterráneo també en va presentar una el passat maig contra el Govern Balear per no investigar els vessaments a tot l’arxipèlag.

El GOB parla de desídia administrativa de les institucions davant els vessaments i recorda que les depuradores de Balears estan desfasades i necessiten molta inversió, per tal que totes tinguin tractament terciari d’aigües residuals.


Nova denúncia contra els vessaments d’aigües fecals a la Badia de Palma

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Batalla de raïm i fideus de vermar per dinar aquest dissabte a Binissalem

El grup Joves des Trui ha servit prop de 2000 plats de fideus de vermar

En les properes hores passarà a disposició judicial l’home que presumptament ha apunyalat la persona amb qui vivia

L'agressor, avui dematí, ha tornat a l'habitatge i durant més de dues hores han reconstruït els fets amb la Policia...

L’Associació de Familiars d’Alzheimer de Menorca reivindica el paper de les administracions

Demanen que evolucionin al mateix ritme que, malauradament, ho fa la malaltia

El microteatre es posa a la butxaca, un any més, al públic menorquí

S'hi han representat 11 obres de teatre durant 72 sessions a la vuitena edició del festival 'Teatre de Butxaca'