societat

Torna la lliure circulació a Arquitecte Bennàssar

El Govern sosté que en aquesta àrea de salut hi ha una millora lleu dels contagis

Torna+la+lliure+circulaci%C3%B3+a+Arquitecte+Benn%C3%A0ssar

La lliure circulació ja està permesa des d’aquest cap de setmana a la zona de salut d’Arquitecte Bennàssar, a Palma. Avui dematí l’estampa del barri de l’Arxiduc era aquesta: cotxes, gent passejant i moviment a les terrasses. Els residents ja poden entrar i sortir lliurement.

Una mesura que, per alguns, ha passat pràcticament desapercebuda. Sobre aquestes setmanes de restriccions, alguns residents han trobat a faltar més vigilància.

En un forn de Reina Maria Cristina hi havia coa. Però, tot i que avui van plens, asseguren que han perdut un 70% de la facturació respecte de l’any passat.

Al bar d’en Javier, davant la plaça de toros, també han perdut prop del 70% de la facturació. Ens conta que li costa mantenir el negoci i que les restriccions no ajuden a aixecar el cap. Diu que la gent encara té por de sortir. Alguns, però, han tornat al barri.

I tot i la confusió, avui la zona recupera la mobilitat. Però es mantenen la resta de restriccions, com cabuda reduïda o reunions de màxim 5 persones, durant, almanco, una setmana més.

 

TAXA DE POSITIVITAT I INCIDÈNCIA ACUMULADA:

El Govern sosté que en aquesta àrea de salut hi ha una millora lleu dels contagis, però asseguren que aquesta millora és poc significativa i no mostra, diuen, una estabilització a curt termini. Aquestes són les dades: A Arquitecte Bennàssar s’ha passat de 448,33 positius per cada 100.000 habitants registrats el passat 18 de setembre a una incidència acumulada de 233,64 a data de 30 de setembre.

La taxa de positivitat era del 8,13 per cent el 18 de setembre i a dia 30 del mateix mes era del 7,42 per cent. Això pel que fa a l’àrea de salut d’Arquitecte Bennàzar, però si miram les dades en conjunt de Balears veurem que també millora la contenció del virus.

A finals d’agost la incidència acumulada de contagis a tot Balears era de 521,15 positius per cada 100.000 habitants; aquesta xifra ha davallat a finals de setembre, fins als 164,62 contagis per cada 100.000 habitants.

La taxa de positivitat el passat 11 de setembre era del 8,62 per cent, més recentment, el 29 de setembre, era del 4,18 per cent. Es nota una millora, però encara estam per damunt dels límits recomanats.

El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de les malalties considera dades de risc tot allò per damunt dels 60 casos per cada 100.000 habitants en la incidència acumulada a 14 dies i qualsevol taxa de positivitat superior al 3 per cent.


Salut prorroga una setmana les restriccions a la zona d’Arquitecte Bennàssar de Palma

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Grup Popular demana al Govern que defensi la permanència dels TEDAX de la Guàrdia Civil a Menorca

La unitat es compon de quatre especialistes en la desactivació d'artefactes explosius

El Centre de Salut de Ferreries participa en un estudi sobre la influència de les conductes positives en la incidència de les malalties

És l'únic centre de salut de Menorca seleccionat per formar part del projecte Cohorte DESVELA

Un picapedrer de 58 anys, ferit greu en caure de la bastida d’unes obres a Sencelles

La caiguda ha estat de 6 metres d'altura, i li ha provocat un politraumatisme greu al crani. L'home es troba...

Son Espases habilita una planta més a pacients Covid, Can Misses hi destina més llits, i el Mateu Orfila obri una segona UCI

L'augment de la pressió hospitalària obliga els hospitals a fer ajustaments. Ara són 288 els pacients a planta i 46...