X

Torna l’IMSERSO més insostenible per als hotelers que reclamen un canvi “de concepte” en el programa subvencionat

14/10/2022

Torna l’IMSERSO més insostenible per als hotelers que reclamen un canvi “de concepte” en el programa subvencionat

La “difícil” negociació entre els hotelers i Mundiplan, el proveïdor dels paquets turístics de l’IMSERSO, “ha d’haver donat els seus fruits”, insisteix Xisco Mulet, president de l’associació d’agències de viatges AVIBA —per referir-se a la satisfacció de la retribució econòmica dels hotels a canvi d’allotjar els turisme per a gent gran subvencionat per l’Estat. “Emperò —afegeix—, això no treu que enguany s’hagi passat a Mallorca a gairebé només un terç dels establiments que hi va haver disponibles l’any passat per aquest servei”.

Una reduïda porció de la planta hotelera que se’n durà un bocí més gran del pastís perquè el número de places d’IMSERSO a les Illes finalment s’ha mantengut com el 2021. Són 120.000 i començaran a omplir-se aquest cap de setmana. Deu hotels mallorquins, sobre aquests 30 de fa un any, els rebran ara a les seves instal·lacions.

Els hotelers que habitualment s’acollien al programa i enguany se’n han desmarcat consideren insuficients els 23 euros per persona i nit que paga Mundiplan, donada l’escalada dels costos per la inflació.

Per la Federació Hotelera de Mallorca el nus de la qüestió es troba en què es continuï oferint el mateix programa, el mateix “concepte” de viatge, després d’anys de funcionament. S’escau “una reformulació i una actualització” per part del Ministeri d’Afers Socials, diu la seva vicepresidenta, María José Aguiló, en referència a la justificació d‘un augment dels preus de l’estada que ho facin “viable” econòmicament pel sector.

El contracte del Govern central amb Mundiplan, el proveïdor que té adjudicat el programa de l’Imserso, s’acaba enguany. De fet, el conveni actual es va prorrogar un any més. Mulet creu que és una bona oportunitat per negociar noves condicions de cara al curs que ve.


Els hotels ‘supervivents’ de l’Imserso a Mallorca

14/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT