X

Tornar a casa amb cadira de rodes, l’odissea de Margalida Serrano

Aquesta veïna de Sóller ha visibilitzat a les xarxes socials les dificultats a què ha de fer front cada dia per tornar a casa des de la feina

08/11/2023

Tornar a casa amb cadira de rodes, l’odissea de Margalida Serrano

Ariadna Mir

Fa tot just una setmana el problema d’una veïna del poble de Sóller s’ha fet conegut a les xarxes socials. Parlam de na Margalida, que va en cadira de rodes i ha compartit a les xarxes com és el trajecte que ha de fer per anar a casa seva des de la feina. Cada dia ha de superar infinitat d’obstacles: des de les rampes de l’autobús, que no pot baixar sense ajuda, fins a un tram de la carretera en què els cotxes aparcats obstaculitzen la vorera i l’obliguen a ocupar la calçada, per on passen els vehicles.

Na Margalida té 31 anys i ja en fa 9 que té problemes de mobilitat. Cada dia va i torna des de Sóller fins a Palma emprant el transport públic, però arribar a casa sense dificultats és tota una odissea. Cada dia passa per la carretera comarcal Ma-11, un tram en què les voreres, un antic carril per a bicicletes, sempre són plenes de cotxes aparcats que no li deixen altra opció que circular damunt una calçada altament transitada. A més, es tracta d’un tram en el qual gairebé no hi ha llum, i es torna més perillós quan l’ha de travessar a primera hora del matí. Fa just dos anys que ha tornat a usar la cadira de rodes elèctrica, una eina molt important que li ha donat la possibilitat de ser més independent.

L’Ajuntament ja és conscient de la problemàtica d’aquesta carretera i està fent gestions amb el Consell de Mallorca i la Direcció de Trànsit per aconseguir una via més segura per a tothom. El Consistori vol retirar tots els cotxes de les voreres i vol fer que aquest tram de carretera es consideri una travessia. D’aquesta manera, la Policia Local hi podria intervenir i mantenir l’ordre. La problemàtica de l’aparcament a Sóller està molt relacionat amb aquest cas, i l’Ajuntament hi vol posar remei aquesta legislatura.

08/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris