X

Tot a punt per a la celebració de Tots Sants

Les famílies prefereixen dur les flors dies abans per evitar aglomeracions

31/10/2022

Tot a punt per a la celebració de Tots Sants

Redacció

El primer de novembre se celebra Tots Sants, però des de fa setmanes floristeries i forns es preparen per aquesta data, també les famílies, les quals any rere any netegen les tombes i hi duen les flors dies abans de la festa per evitar les aglomeracions.

Aquest dilluns, a primera hora del matí, el cementeri de Palma era un anar i venir de gent, ja que prefereixen netejar les tombes i dur-hi flors dies abans de la festa. D’aquesta manera, asseguren que el primer de novembre és un dia de celebració, i els tranquil·litza saber que ja han pogut dur les flors amb antelació.

Les floristeries fa setmanes que fan feina a ple rendiment per abastir les famílies. També els forns, perquè Tots Sants és temps de rosaris, una tradició que creix any rere any gràcies a que no només els padrins joves els regalen al seus fillols, sinó també els padrins i pares i mares.

També, recorda Pau Llull, gerent i propietari del Forn Fondo de Palma, és una tradició arrelada gràcies “a la tasca que es fa a les escoles“. El forn ven rosaris i també 15 tipus diferents de panellets per fer les delícies de grans i petits.

En concret, el cementiri municipal d’Inca no tancarà fins les deu del vespre. Per això, molts familiar i amics han aprofitat tot el capvespre per netejar les tombes i deixar-hi flors.

31/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris