X

La Patrona: així s’ha viscut l’Alborada i el ball dels Cossiers

Centenars de persones han matinat per no pedre's detall del dia més assenyalat per als pollencins

02/08/2022

La Patrona: així s’ha viscut l’Alborada i el ball dels Cossiers

48


La prèvia de la festa de la Patrona de Pollença

Els pollencins aquest dia dormen poc. Alguns encara no s’han colgat, d’altres han matinat per veure i viure l’Alborada a les 5 del matí interpretada per la banda de música de Pollença. 

Seguidament, els músics han tocat a Cala Sant Vicenç i al Port de Pollença. Juntament amb l’Alborada toquen el Visca Pollença: “se’ns posa la pell de gallina”, diuen els veïnats, “ho duim a la sang des de petits”. I el cert és que després de dos anys sense Patrona, s’han pogut veure molts de pollencins que s’emocionaven: “duim devers 20 hores sense dormir i és molt d’agrair aquesta rebuda”, explicava davant les càmeres d’IB3 un dels membres de la banda.

Després d’aquest acte, a Pollença ha tengut lloc l’ofici solemne durant la qual els cossiers han ballat l’oferta: enguany amb l’excepcionalitat que la dama, Aina Cladera, balla amb son pare, Martí Cladera, que fou cossier de jovenet i ha reprès els mocadors per viure-ho amb ella: “ha anat molt bé, passava pena per n’Aina, però ha sortit rodó”, deia Martí a la sortida de la missa. “Quan he vist mon pare he sabut que tot aniria com una seda”.

02/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT