De moment, en fase pilot, es farà a tres centres públics: Es Puig, a Lloseta, ses Salines i la Colònia de Sant Jordi
Una aula buida en una imatge d'arxiu.
18
Els estudiants vacunats no hauran de guardar quarantena per contacte estret amb un positiu
El curs 2021-22 passarà a la història com el de I’estrena de l’assignatura de religió islàmica als centres educatius de balears. De moment, en fase pilot, en tres centres públics de Mallorca: Es Puig (a Lloseta), ses Salines i la Colònia de Sant Jordi. El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, explica que es fa perquè així ho marca la normativa estatal, per “reconèixer i ampliar drets, no restringir-ne”. Al marge queda el debat de si les religions han de ser o no dins les escoles. 900 alumnes de Balears s’hi han interessat, però per ara només 150 d’infantil i primària rebran l’assignatura, que s’impartirà en català.
El curs escolar 2021-22 es repetirà la mateixa història: ventilació, mans netes i la mascareta, que també serà obligatòria fins i tot al pati, tot i que això podria canviar a partir del segon trimestre, depenent de l’evolució de la pandèmia.
Hi ha dos canvis respecte del curs passat: el primer és que els pares podran tornar a entrar a les escoles per acompanyar els fills (sempre amb mascareta). I el segon és que els alumnes vacunats que siguin contacte estret ja no hauran de fer quarantena.
A més, la conselleria d’Educació continua invertint en seguretat contra la Covid. Comprarà filtres hepa per als centres públics i donarà subvencions als concertats perquè en comprin. En total, és una despesa de prop de 2 milions d’euros. La conselleria calcula que n’hi haurà per dues de cada tres aules.
També milloren algunes de les infraestructures escolars i n’hi ha de noves. A Formentera, els alumnes de Sant Ferran estrenaran escola: ja han acabat les obres del CEIP i l’escoleta. Durant aquest estiu s’han fet més de 60 actuacions en centres educatius. La inversió ha estat de més de 21 milions d’euros. Tot i això, tornarà a començar el curs amb mòduls (els coneguts popularment com a “barracons”): n’hi haurà prop d’un centenar, una vintena manco que el curs passat.
‘La religió a l’escola’
El programa Zoom ja va tractar la temàtica de l’assignatura de religió a l’escola, tant la cristiana com la musulmana. Per a alguns, les religions no han de formar part del currículum educatiu, mentre d’altres defensen la importància de donar a conèixer els valors i la cultura religiosa.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu