societat

Tres centres públics de Mallorca impartiran per primera vegada l’assignatura de religió islàmica

De moment, en fase pilot, es farà a tres centres públics: Es Puig, a Lloseta, ses Salines i la Colònia de Sant JordiEls estudiants vacunats no hauran de guardar quarantena per contacte estret amb un positiu

El curs 2021-22 passarà a la història com el de I’estrena de l’assignatura de religió islàmica als centres educatius de balears. De moment, en fase pilot, en tres centres públics de Mallorca: Es Puig (a Lloseta), ses Salines i la Colònia de Sant Jordi. El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, explica que es fa perquè així ho marca la normativa estatal, per “reconèixer i ampliar drets, no restringir-ne”. Al marge queda el debat de si les religions han de ser o no dins les escoles. 900 alumnes de Balears s’hi han interessat, però per ara només 150 d’infantil i primària rebran l’assignatura, que s’impartirà en català.

El curs escolar 2021-22 es repetirà la mateixa història: ventilació, mans netes i la mascareta, que també serà obligatòria fins i tot al pati, tot i que això podria canviar a partir del segon trimestre, depenent de l’evolució de la pandèmia.

Hi ha dos canvis respecte del curs passat: el primer és que els pares podran tornar a entrar a les escoles per acompanyar els fills (sempre amb mascareta). I el segon és que els alumnes vacunats que siguin contacte estret ja no hauran de fer quarantena.

A més, la conselleria d’Educació continua invertint en seguretat contra la Covid. Comprarà filtres hepa per als centres públics i donarà subvencions als concertats perquè en comprin. En total, és una despesa de prop de 2 milions d’euros. La conselleria calcula que n’hi haurà per dues de cada tres aules.

També milloren algunes de les infraestructures escolars i n’hi ha de noves. A Formentera, els alumnes de Sant Ferran estrenaran escola: ja han acabat les obres del CEIP i l’escoleta. Durant aquest estiu s’han fet més de 60 actuacions en centres educatius. La inversió ha estat de més de 21 milions d’euros. Tot i això, tornarà a començar el curs amb mòduls (els coneguts popularment com a “barracons”): n’hi haurà prop d’un centenar, una vintena manco que el curs passat.

‘La religió a l’escola’

El programa Zoom ja va tractar la temàtica de l’assignatura de religió a l’escola, tant la cristiana com la musulmana. Per a alguns, les religions no han de formar part del currículum educatiu, mentre d’altres defensen la importància de donar a conèixer els valors i la cultura religiosa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’espai de Son Tous a Palma presenta problemes per poder acollir temporalment els migrants irregulars

La majoria dels migrants, entre els quals 6 infants i 10 menors no acompanyats, ja han estat repartits en dependències...

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100% del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central de Maó comença la descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada