societat

Tres centres públics de Mallorca impartiran per primera vegada l’assignatura de religió islàmica

De moment, en fase pilot, es farà a tres centres públics: Es Puig, a Lloseta, ses Salines i la Colònia de Sant JordiEls estudiants vacunats no hauran de guardar quarantena per contacte estret amb un positiu

El curs 2021-22 passarà a la història com el de I’estrena de l’assignatura de religió islàmica als centres educatius de balears. De moment, en fase pilot, en tres centres públics de Mallorca: Es Puig (a Lloseta), ses Salines i la Colònia de Sant Jordi. El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, explica que es fa perquè així ho marca la normativa estatal, per “reconèixer i ampliar drets, no restringir-ne”. Al marge queda el debat de si les religions han de ser o no dins les escoles. 900 alumnes de Balears s’hi han interessat, però per ara només 150 d’infantil i primària rebran l’assignatura, que s’impartirà en català.

El curs escolar 2021-22 es repetirà la mateixa història: ventilació, mans netes i la mascareta, que també serà obligatòria fins i tot al pati, tot i que això podria canviar a partir del segon trimestre, depenent de l’evolució de la pandèmia.

Hi ha dos canvis respecte del curs passat: el primer és que els pares podran tornar a entrar a les escoles per acompanyar els fills (sempre amb mascareta). I el segon és que els alumnes vacunats que siguin contacte estret ja no hauran de fer quarantena.

A més, la conselleria d’Educació continua invertint en seguretat contra la Covid. Comprarà filtres hepa per als centres públics i donarà subvencions als concertats perquè en comprin. En total, és una despesa de prop de 2 milions d’euros. La conselleria calcula que n’hi haurà per dues de cada tres aules.

També milloren algunes de les infraestructures escolars i n’hi ha de noves. A Formentera, els alumnes de Sant Ferran estrenaran escola: ja han acabat les obres del CEIP i l’escoleta. Durant aquest estiu s’han fet més de 60 actuacions en centres educatius. La inversió ha estat de més de 21 milions d’euros. Tot i això, tornarà a començar el curs amb mòduls (els coneguts popularment com a “barracons”): n’hi haurà prop d’un centenar, una vintena manco que el curs passat.

‘La religió a l’escola’

El programa Zoom ja va tractar la temàtica de l’assignatura de religió a l’escola, tant la cristiana com la musulmana. Per a alguns, les religions no han de formar part del currículum educatiu, mentre d’altres defensen la importància de donar a conèixer els valors i la cultura religiosa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Mateu Orfila ha acompanyat 7 famílies en el procés de dol perinatal durant aquest any

15 famílies de Menorca han patit la mort del seu fill durant la gestació, en el moment del part o...

Sant Lluís reordenarà el trànsit al camí de ses Barraques per millorar la seguretat dels vesins

Es tracta d'una via molt estreta de doble circulació que causa moltes d'incomoditats als veïnats, sobretot, si van a peu