X

Tres persones, ferides pels efectes d’un cap de fibló a Eivissa

Tots han estat traslladats a centres hospitalaris, dos d'ells amb contusions i un amb ferides lleus, informa l'112

22/10/2019

Tres persones, ferides pels efectes d’un cap de fibló a Eivissa

Imatges aèrees del cap de fibló o esclafit que ha tengut lloc aquest dimarts a Eivissa.

Tres persones han resultat ferides pels efectes d’un cap de fibló a la costa sudoest d’Eivissa. L’112 ha confirmat que estaven treballant en una obra al voltant de la zona on s’ha produït el cap de fibló. Tots han estat traslladats a centres hospitalaris, dos d’ells amb contusions i un amb ferides lleus, informa l’112.

A Sant Antoni, a cala Gració, un cap de fibló ha deixat multitud d’arbres i pals elèctrics arrencats, sostres caiguts i desperfectes materials a les instal·lacions municipals. També hi ha hagut talls a tres carreteres secundàries del Consell d’Eivissa i a l’avinguda Ignasi Wallis, a Vila. Aquí una gran taca oliosa ha obligat a restringir el trànsit a la via.

En total, fins a les 15 hores, s’han registrat un total de 69 incidents (36 a Mallorca, 30 a Eivissa i 3 a Menorca): 13 per acumulació d’aigua a la calçada, 21 per caiguda d’arbres, 7 per despreniment d’elements urbans i 2 carreteres tallades, entre d’altres.

Mallorca

A Mallorca l’112 ha atès més d’una trentena d’incidents des d’ahir vespre. Principalment caigudes d’arbre, acumulacions d’aigua i despreniments de mobiliari urbà. Selva i Santa Maria del Camí és on més ha plogut en les darreres hores, entre 70 i 80 litres per metre quadrat. Les ratxes de vent han superat els 60 quilòmetres per hora a zones com Palma i Capdepera. La mala mar ha fet també que al nord de Mallorca molts pescadors han hagut de quedar avui a terra. El mal temps ha obligat també a espaiar els vols a l’aeroport de Palma entre les sis i les onze del matí, cosa que ha causat alguns retards.

Pollença, en prealerta

Altrament, Pollença està aquest dimarts en prealerta davant possibles crescudes dels torrents que creuen el municipi. Just fa un any es va desbordar el torrent de Sant Jordi i el poble va quedar incomunicat durant hores. Desenes de persones quedaren aïllades i varen haver de ser rescatades per l’helicòpter de la Guàrdia civil. D’altres quedaren atrapades dins el cotxe, bloquejades per la crescuda del torrent.

Un any després,  i amb la previsió de pluges fortes, els serveis d’emergències (Policia local i Protecció Civil) estan en prealerta, els veïnats també es mostren preocupats per la situació, especialment, després del que va succeir l’any passat, tot i que afirmen que, de crescudes dels torrents, se n’han produït sempre.

Entre les mesures adoptades per fer front a una possible nova crescuda dels torrents a les properes hores, a Cala Sant Vicenç s’ha instal·lat una tanca per informar els veïnats del risc d’inundabilitat del carrer, perquè no hi aparquin els cotxes.

Els efectes de la torrentada de l’any passat encara són visibles i avui dia l’ajuntament no ha rebut els ajuts que li permeten reparar algunes parets de contenció dels torrents que varen caure.

Menorca

La borrasca arribava a Menorca dilluns amb mala mar i pluges intermitents, que de moment han deixat 40 litres per metre quadrat a Ciutadella. La tempesta d’anit passada ha causat pocs incidents i lleus, com la caiguda de la copa d’una palmera a s’Esplanada de Maó. Aquest matí, la brigada municipal ha retirat els tendals que han donat ombra durant l’estiu, per evitar problemes amb l’aigua i el vent.

Més informació:
Les diferències entre un fibló i esclafit

 

22/10/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris