eivissa

Trobades socials d’un màxim de cinc persones a Vila

Noves restriccions per l'alt nivell de contagis que s'aplicaran divendres a les 22:00

Trobades+socials+d%27un+m%C3%A0xim+de+cinc+persones+a+Vila

A partir d’aquest divendres s’apliquen noves mesures a la ciutat d’Eivissa: afectaran gairebé als 50.000 residents de Vila. S’amplia per tant la zona restringida, després que fa 2 setmanes entrassin en vigor les limitacions que afectaven bàsicament el triangle de les avingudes de la Pau, d’Ignasi Wallis i d’Espanya. Pel que fa a Sant Antoni de Portmany, l’altra zona amb restriccions, han baixat els contagis, i el Govern es torbarà uns dies a anunciar si s’hi redueixen o no les restriccions.

El principal problema del Municipi d’Eivissa és la incidència de contagis que continua sent alta. La taxa de positius dels darrers dies supera el 13 i mig per cent. A partir de divendres, no hi haurà restriccions a la mobilitat, però sí una intensa recomanació de sortir de casa només pel que sigui imprescindible. I s’han anunciat noves mesures de prevenció.

Ara passen d’afectar de 16.000 persones a les gairebé 50.000 de tot el municipi d’Eivissa. Des de divendres a les deu de la nit, quan entraran en vigor les mesures, tots els establiments hauran de tancar a aquesta hora, almenys els pròxims quinze dies. A l’interior dels espais de culte i gimnasos la capacitat màxima serà d’un 25 per cent. Als comerços, no es podrà superar el 50 per cent. Les trobades a espais públics només podran ser d’un màxim de 5 persones.

Si les mesures que s’apliquen des de divendres no es compleixen, a partir del tercer avís se sancionarà els establiments, així com les persones que han de fer quarantenes. En aquest sentit, a Vila s’han fet 21 controls i s’ha detectat que dues persones no les complien.

A diferència de Vila, a Sant Antoni, els contagis sí que s’han reduït. La taxa de positivitat ha passat de gairebé del 10 al 5,5 per cent. A la Vila de Portmany no s’han anunciat noves mesures i caldrà esperar fins divendres per conèixer com queden definitivament les restriccions

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El preu del lloguer a Eivissa davalla un 20 per cent des de l’inici de la pandèmia

Els agents immobiliaris a l'illa observen un traspàs del poder en la negociació dels preus dels propietaris als inquilins.

Casañ no mira el lideratge

La Penya s'enfronta al filial granota amb l'oportunitat d'encapçalar el seu grup si guanya per l'ajormanent del partit de la UD

3.500 casos actius de coronavirus a les Balears

Eivissa és el municipi amb la major incidència acumulada de totes les Illes