X

Troben una sonda de l’AEMET pensant-se que era la de Mata de Jonc

L'ha localitzada un veïnat de Capdepera en una platja del municipi

31/05/2021

Troben una sonda de l’AEMET pensant-se que era la de Mata de Jonc

Sorpresa i decepció entre els alumnes de l’escola Mata de Jonc de Palma. Un veïnat de Capdepera ha trobat una sonda però que finalment no és la que van llançar dimarts passat des de la UIB dins el “Projecte Eclipsi”, un projecte interdisciplinar (per estudiar alhora física, química i tecnologia) en què s’han involucrat tots els companys.

N’havien perdut la pista dimarts mateix, hores després d’haver-la llançada. La darrera ubicació que va enviar la sonda va ser des de la zona de Cala Mesquida. Després, ja no n’havien sapigut res més. Per aquest motiu, l’escola va demanar col·laboració ciutadana per si qualcú trobés l’objecte es posés en contacte tot d’una. També, professors van col·locar cartells explicant la situació. Aquest veïnat de Capdepera ha trobat un objecte semblant a la platja de la Font de sa Cala i s’ha posat en contacte amb Mata de Jonc gràcies a aquests cartells informatius. Quan membres del Projecte Eclipsi han acudit a recuperar la sonda, han descobert que es tracta d’un aparell de l’Agència Estatal de Metereologia (AEMET) i no la sonda que van llançar dimarts passat.

D’aquesta manera, continua encara la recerca de l’aparell en què hi ha una capsa amb una càmera i un mòbil. Allà conté dades sobre l’altura que va arribar a elevar-se i també imatges del periple. El darrer que sabien és que s’havia enlairat més de 10.000 metres, encara dins la troposfera.

 

31/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris