X

TUI accepta del Govern alemany repatriar turistes d’FTI si fos necessari

Uns 4.000 turistes del turoperador que ha fet fallida són ara mateix a les Balears i només tenen assegurada la tornada aquells que tenen un paquet turístic complet

04/06/2024

TUI accepta del Govern alemany repatriar turistes d’FTI si fos necessari

Ara mateix a les Balears hi hauria prop de 4.000 turistes, majoritàriament alemanys, afectats directament per la fallida del turoperador FTI. Avui mateix el seu competidor, TUI, ja ha donat el seu consentiment al govern alemany si fos necessari recol·locar aquest clients al seu país d’origen. Ara mateix només tenen assegurada la tornada els turistes que han contractat un paquet turístic complet.

El concurs de creditors presentat per diverses empreses del grup FTI afecta milers de clients, majoritàriament alemanys, que passen les seves vacances a les Balears. Segons ha informat FTI, en el cas que els clients hagin contractat un paquet turístic i ja estiguin viatjant, estan coberts pel Fons de Seguretat de Viatges Alemany per tal de poder completar el viatge. Però afegeix que en cas que no sigui possible, s’organitzaran viatges de retorn als punts d’origen dels clients.

Una de les zones afectades és la Platja de Palma, destinació principal dels alemanys a Mallorca. Els hotelers de la zona estan preocupats pel deute que pot deixar el turoperador, però no creuen que l’efecte sigui comparable al de la fallida de Thomas Cook.

La Conselleria de Turisme està en contacte amb els hotelers i l’agència receptiva de FTI per tal de minimitzar l’impacte d’aquesta fallida.

Notícies relacionades >

04/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT