X

Ucraïna aconsegueix connectar a la xarxa totes les plantes d’energia nuclear del país

La manca de subministrament està afectant la població ucraïnesa, gran part de la qual han hagut d'abandonar les seves llars per manca d'aigua i d'electricitat

25/11/2022

Ucraïna aconsegueix connectar a la xarxa totes les plantes d’energia nuclear del país

Moltes de les infraestructures energètiques d’Ucraïna han sofert danys severs a causa dels bombardejos russos dels últims dies. Però en els darrers dies ha aconseguit connectar a la xarxa totes les plantes d’energia nuclear que es troben en el territori que controla Kíiv. Així ho ha assegurat Volodymyr Kudrytskyi, director executiu de la companyia nacional d’energia Ukrenergo.

“En un o dos dies serà possible realitzar talls d’energia programats en aquestes plantes en lloc dels tall d’emergència que s’han hagut de fer fins ara”, va agregar Kudrytskyi en el “teletón”, el programa de televisió benèfic que emeten totes les cadenes locals, segons va informar l’agència Ukrinform.

“Ara el sistema energètic està completament integrat, totes les regions estan connectades. Està novament connectat al sistema energètic de la Unió Europea”, va precisar el responsable de la companyia.

Les “tres plantes d’energia nuclear situades en territori no ocupat estan funcionant. En 1-2 dies, aconseguiran la seva capacitat normal planificada i esperem que sigui possible tornar als talls d’energia programats en lloc dels d’emergència”, va agregar Volodymyr Kudrytskyi.

Com a resultat de l’atac rus del 23 de novembre, Ucraïna va perdre una part significativa de la generació d’electricitat en diversos tipus de centrals elèctriques: nuclear, tèrmica i hidroelèctrica, va aclarir.

Zelenski, a la ciutat lituana de Kaunas 

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha dit aquest divendres en un fòrum internacional a la ciutat lituana de Kaunas que la invasió de Rússia al seu país i els atacs de gran abast contra infraestructures crítiques estan causant sofriment no només a Ucraïna, sinó també a la resta d’Europa. “Milions de persones a Ucraïna no tenen menjar ni electricitat a causa de les accions de Rússia.

El discurs de Zelenski s’ha produït després dels informes que la veïna Moldàvia, que té la xarxa elèctrica connectada a la d’Ucraïna, hagi sofert apagades a causa de danys provocats a la capacitat de generació d’Ucraïna.

25/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT