X

UGT alerta sobre la “normalització” de l’assetjament laboral

El lema del sindicat pel 25-N és "La violència masclista té molts noms"

24/11/2022

UGT alerta sobre la “normalització” de l’assetjament laboral

41 dones han mort per violència masclista a les Balears d’ençà que se’n tenen registres, l’any 2003. Aquesta és la dada més terrible. Però, la vicesecretària general d’UGT, Xisca Garí, alerta que això és només la punta de l’iceberg: “També hi ha la violència psicològica, l’econòmica, la institucional…”

Per posar la mirada sobre aquesta varietat de violències sovint “invisibilitzades”, el lema d’UGT per demà, Dia de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, és “La violència masclista té molts noms”.

Sobre l’assetjament a la feina, Garí considera que és habitual i està normalitzat i molt estès, sobretot amb els comportaments més comuns, com són els comentaris i acudits sexistes, les insinuacions…

I hi ha poques denúncies per assetjament sexual a l’entorn laboral. Els motius, segons Garí, són la por a l’acomiadament, el sentiment de culpa i el judici de l’entorn.

Només 2 de cada 10 dones que pateixen algun tipus de violència masclista ho denuncien. I aquí a Balears el 25 % de peticions de mesures de protecció i seguretat es deneguen.

UGT també destaca que a Espanya la taxa de víctimes de violència masclista és major entre les dones migrants, les que pateixen alguna discapacitat i les que viuen en zones rurals.

24/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT