X

UGT reclama un pacte de legislatura que atorgui estabilitat als serveis públics

El sindicat demana al Govern que posi ja fil a l'agulla per millorar els serveis públics. I per fer-ho, és clau, diu, millorar les condicions dels més de 71.000 treballadors públics que hi ha a les Illes. S'ha de recuperar, entre altres mesures, el 2% d'alguns complements i establir un plus d'insularitat d'acord amb el cost de la vida

16/05/2024

UGT reclama un pacte de legislatura que atorgui estabilitat als serveis públics

El sindicat UGT confia a arribar a un acord de legislatura amb el Govern el mes que ve. Un pacte que inclogui les 20 mesures que ha presentat per atorgar, diu, estabilitat als treballadors públics i que segons el secretari general de Serveis Públics del sindicat, Miguel Ángel Romero, hauria de firmar la presidenta, Marga Prohens. “Ha de llançar un missatge de compromís i certesa, amb un full de ruta clar en defensa dels serveis públics d’aquesta comunitat”, ha puntualitzat Romero.

Una d’aquestes mesures és la recuperació del 2% d’alguns complements retribuïts que patiren retallada la legislatura passada i que ha fet que les arques públiques s’hagin estalviat 50 milions d’euros en només dos exercicis. Una altra de les actuacions que el sindicat considera “fonamental” és l’actualització del plus d’insularitat. En aquest sentit, Romero aposta per un nou sistema de càlcul d’aquest complement d’acord amb el preu mitjà del lloguer a cada una de les Illes. “No és un caprici, és una necessitat”, ha dit el responsable de Serveis Públics del sindicat. D’aquesta manera, UGT apunta a 400 euros per a Mallorca, 600 a Menorca i a Eivissa i 800 a Formentera.

Pel que fa als processos de digitalització a les administracions públiques el sindicat alerta de la necessitat d’un impost a la robotització, ja que, diu, elimina llocs de feina. I, en aquest sentit, ha posat com a exemple la compra de robots que, assegura, prepara el Govern, per fer gestions administratives bàsiques i que podrien suplir més de 300 treballadors.

16/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris