Un altre mal glop a Son Moix

El Mallorca no ha estat capaç de superar l'Alabès (0-0) i continua sense saber el que és guanyar a casa aquesta temporada

03/12/2023

26

Una victòria en 15 jornades. 10 partits consecutius sense guanyar. 0 victòries del Mallorca a casa. Es pot dir de moltes maneres, però aquesta és ara mateix la realitat del Reial Mallorca. En una setmana marcada en vermell per revertir aquesta situació, la cosa no ha millorat. Gens. Tot el contrari. El Mallorca ha estat incapaç de superar a Son Moix ni a Cadis, dimecres, ni Alabès, avui. Dos resultats que deixen l’equip molt tocat. Entri o no demà en posicions de descens.

El guió del partit ha començat bé avui. Aguirre ha tornat a la defensa de quatre, amb Gio de lateral dret, un doble pivot amb Mascarell i Samú Costa, i Amath per darrere d’Abdón a l’atac. Larin ha començat el partit des de la banqueta. I el control de la pilota ha estat mallorquinista des del xiulet inicial. Domini, i aproximacions. Però poc perill.

De fet, la primera ocasió clara ha arribat per a l’Alabès. La centrada-xut de Guridi pega en el travesser. En la continuació de la jugada Rajkovic treu una molt bona mà després del xut llunyà de Rioja. Una acció que no ha acabat en gol per poc, però que ha demostrat la fragilitat mental del Mallorca. Perquè a partir d’aquest moment el partit ha canviat radicalment. La pilota ha passat a ser de l’Alabès, i les ocasions també. A la graderia s’ha començat a sentir el run-run, i l’equip ha marxat cap al vestidor escoltant alguns xiulets de part de l’afició.

Aguirre ha mogut la banqueta al descans. Alguna cosa s’havia de fer, vista la imatge de l’equip en la primera meitat. I ha donat entrada a Larin per Antonio Sánchez. Potser no ho esperava, però el canadenc ha capgirat el partit. “45 minutos se le han hecho cortos”, ha dit el mexicà sobre ell només acabar el partit. Perquè des de la seva entrada Larin ha reduït el rival, guanyant pilotes aèries, cobrint bé la pilota, distribuint el joc, i rematant a porteria.

Seva ha estat la més clara de totes. En el minut 60 Abdón Prats filtra una bona centrada, Larin corr més que ningú, es planta tot sol devant de Sivera, però no és capaç de superar el porter de l’Alabès. Mèrit de Sivera? Demèrit de Larin? La realitat és que la jugada del canadenc ha estat molt bona. La realitat, també, és que no ha acabat en gol quan semblava el més probable.

També podria haver acabat a la porteria un altre remat de Larin ja cap al minut 80. Una vegada més se’n va per potència, però el seu intent de vaselina és rebutjat novament per Sivera. Es desespera, el canadenc. Ho celebra el porter alacantí, MVP en acabar el partit.

Eren els millors minuts del Mallorca que, instants després, ha gaudit d’una altra gran ocasió en el cap de Raillo. No ha arribat per centímetres a una centrada que només havia d’espitjar. L’Alabès  ha sabut resistir. I el Mallorca no ha sabut definir.

Sobre el mateix Raillo s’ha demanat un penal, que el VAR ha confirmat com a inexistent. I en els darrers minuts la precipitació i la urgència de la victòria ha fet desesperar l’equip, que no ha acabat ni atacant. De fet, les darreres aproximacions serien per al conjunt basc.

0 a 0 final, alguns xiulets, Aguirre repetint el mantra de què l’equip mereix més del que té… però els números són els que són. I són molt perillosos.

Fitxa tècnica:
Mallorca, 0: Rajkovic; Gio González (Maffeo, m.76), Valjent, Raíllo, Jaume Costa (Toni Lato, m.67); Mascarell, Samú Costa (Morlanes, m.67), Antonio Sánchez (Cyle Larin, m.46), Darder; Amath (Javi Llabrés, m. 86) i Abdón Prats.
Alabès, 0: Sivera; Gorosabel, Abqar, Rafa Marín, Javi López; Guevara (Benavides, m.81), Antonio Blanco, Guridi (Hagi, m.74), Rebbach (Sola, m. 67), Luis Rioja (Duarte, m.74); Samu (Kike, m. 83).

Àrbitre: Javier Figueroa Vázquez (Comitè Andalús). Ha mostrat targeta groga a Antonio Sánchez (m.24), Ander Guevara (m.27), Amath (m.35); Samú Costa (m.48); Gorosabel (m.72); Morlanes (m.97).
Incidències: partit corresponent a la 15a jornada de LaLiga EA Sports disputat a l’estadi Son Moix davant 15.090 espectadors.