política

Un any del pacte de Govern que feu presidenta Armengol per segona vegada

Les polítiques contra el canvi climàtic, d'habitatge, serveis socials i qualitat de l'ensenyament havien de protagonitzar un any marcat, finalment, pel coronavirus

Un+any+del+pacte+de+Govern+que+feu+presidenta+Armengol+per+segona+vegada

Aquest primer de juliol es compleix un any de la presa de possessió del càrrec com a presidenta del Govern de Francina Armengol, per segona legislatura consecutiva.

Era la primera vegada que l’esquerra de la comunitat tenia les claus de la governabilitat vuit anys seguits. Armengol prometia complir fidelment les seves obligacions amb lleialtat al Rei, i ho feia sacsejada per una crisi interna pel lideratge a Més per Mallorca que deixava a l’aire quins serien els seus membres al nou executiu.

Armengol finalment nomenava onze consellers, set homes i cinc dones del PSIB, d’Unides Podem i dels ecosobiranistes per tirar endavant les polítiques ja iniciades de recuperació de drets socials i amb especial esment a la protecció del territori i la millora de la qualitat turística.

De fet, una de les primeres lleis amb què es fa feina per desenvolupar aquesta legislatura ha estat la del canvi climàtic, que té com a objectiu aconseguir unes Illes lliures de combustibles fòssils el 2050. El seu executiu s’ha centrat, a més, en l’impuls de mesures per afavorir l’accés a l’habitatge, en el reforçament dels serveis públics, i el creixement de la qualitat en l’ensenyament sense oblidar reivindicacions com la potenciació d’un nou sistema de finançament.

Un primer any marcat per la Covid-19

Però, sens dubte, el moment més complicat ha arribat amb la pandèmia del coronavirus. La cap de l’executiu s’ha vist obligada a demanar a l’Estat el tancament de fronteres per contenir l’expansió. Les Illes han estat pioneres en el desconfinament gradual. També, en la posada en marxa d’un pla pilot per permetre l’arribada de turistes. Unes Illes que recuperen a poc a poc la normalitat impulsant l’activitat econòmica perquè l’arxipèlag pugui superar les conseqüències de la crisi al més aviat possible.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pacte de batles de vuits partits contra l’acord d’Hisenda amb la FEMP

Per deixar fora del repartiment dels 5.000 milions d'euros els ajuntaments sense romanent

El Govern aparta Joan Gual de Torrella de l’Autoritat Portuària

També ha acordat la congelació del salari del personal de la CAIB

El Govern mantindrà cordialitat amb la família reial

No es planteja la retirada de les distincions

El Govern aprova la congelació de la promesa pujada del 2% a 34.000 funcionaris per estalviar 39 milions

La consellera Isabel Castro assegura que aquesta mesura permetrà incrementar les plantilles de sanitaris, docents i altres treballadors de serveis...