X

Un avió aterra d’emergència al Prat i una trentena de persones intenten fugir botant a la pista

Una passatgera embarassada va fingir trencar aigües per desviar l'avió que feia la ruta Casablanca-Istanbul

07/12/2022

Un avió aterra d’emergència al Prat i una trentena de persones intenten fugir botant a la pista

Imatge d'arxiu.

Un avió procedent de Casablanca ha aterrat aquesta matinada a l’Aeroport de Barcelona per una emergència mèdica, i després d’això 28 passatgers han botat a la pista i han tractat de fugir, 14 dels quals han estat interceptats per la Guàrdia Civil.

Segons han informat fonts de la Delegació del Govern a Barcelona, l’avió, de la companyia turca Pegasus i que cobria el trajecte Casablanca-Istanbul, ha aterrat d’urgència en l’Aeroport del Prat devers les 04.30 hores d’aquesta matinada per a atendre una dona que assegurava que havia trencat aigües, però que en realitat fingia estar de part.

Quan la dona anava a ser desembarcada, han aprofitat per a botar a la pista i emprendre la fugida un grup de 28 persones, dels quals 14 han estat interceptats per les forces de seguretat i cinc han estat retornats a l’aeronau.

Una situació semblant es va viure el 5 de novembre de l’any passat a l’Aeroport de Palma, on 25 persones van fugir d’un avió que va fer una aterrada d’emergència per un suposat coma diabètic, que després va resultar ser fals. La majoria dels qui van botar a la pista, provocant el tancament aeri de l’aeròdrom, i que van fugir van ser detinguts en dies posteriors acusats de sedició i immigració irregular.


Fugida a l’aeroport de Palma: Dos dels migrants van ser retornats ‘en calent’ en el mateix avió del qual havien fugit

14 persones escapades

D’acord amb el protocol previst per a aquests casos, l’aterratge d’emergència aquesta matinada al Prat ha mobilitzat a agents de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional i dels serveis mèdics.

Els agents desplegats han aconseguit interceptar a 14 dels passatgers que tractaven de fugir, entre ells la dona embarassada, que ha estat detinguda com a presumpta autora d’un delicte de desordres públics després que els serveis mèdics que l’han atès a l’Hospital de Sant Joan de Déu descartessin que estigués de part.

Cinc dels 14 passatgers que han estat interceptats per les forces de seguretat han tornat a embarcar en l’avió, que portava 228 viatgers, després que hagin acceptat seguir el seu trajecte i sense que la tripulació de l’aeronau hagi oposat objeccions.

A altres vuit dels passatgers que havien intentat fugir se’ls han tramitat els corresponents procés d’inadmissió per a retornar-los al Marroc, després de comprovar-se que no disposen de documentació que els permeti quedar-se a Espanya.

Catorze dels migrants han aconseguit escapar del control de les forces de forces de seguretat.

07/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris