X

Un cap de setmana amb canvi d’hora i el sol com a protagonista

El temps continuarà amb el domini de temperatures suaus, amb mercuris superiors als 20ºC

24/03/2023

Un cap de setmana amb canvi d’hora i el sol com a protagonista

Foto de Christian Mir des del port de Felanitx.

El Temps

El divendres 24 de març, a les portes del cap de setmana, es presenta amb el pas d’un front desgastat que es traduirà amb la presència de niguls alts pel cel de l’arxipèlag. Les temperatures màximes tornaran a tocar els 22-25ºC, sobretot cap al nord d’Eivissa i Mallorca. Si més no, la notícia es troba en els termòmetres que hem assolit anit passada.

Amb vent del sud, anit s’ha produït un efecte Föhn a sotavent de la serra de Tramuntana. Observatoris com el de Banyalbufar no han davallat dels 21,5ºC, un valor que contrasta amb els 4,9ºC de Campos. La interacció del vent amb l’orografia genera aquests efectes tan marcats.

Per aquest cap de setmana, el temps continuarà amb el domini de temperatures suaus, amb mercuris superiors als 20ºC i el sol com a protagonista.

Dissabte 25

Predomini del cel assolellat amb arribada d’alguns niguls prims al llarg del capvespre. A primera hora del matí, hi pot haver qualque banc de boira a l’interior de Mallorca i alguns niguls baixos a les Pitiüses. El vent bufarà de component est i variarà entre el gregal i xaloc, en general, fluix. No obstant això, el capvespre es podrien produir alguns cops moderats a sotavent de la serra de Tramuntana (60-70 km/h). Aquest canvi en la direcció del vent farà que les temperatures davallin als indrets exposats al vent, mentre que les màximes es registraran al ponent de cada illa (20-23ºC).

Diumenge 26

Recordau que en aquest dia, a les 02.00 h seran les 03.00 h. Es produeix així el canvi d’horari d’estiu.

Pel que fa al temps, al vespre es poden formar alguns bancs de boira i niguls baixos a Mallorca i a les Pitiüses, que es desfaran a mesura que surti el sol. Durant el dia, es podran observar alguns niguls alts poc importants, si més no, el sol serà el protagonista. Les temperatures màximes assoliran els 22-26ºC a zones d’interior i de llevant. El vent bufarà de l’oest, entre fluix i moderat.

Dilluns 27

Per començar la setmana, s’espera un breu descens de les temperatures diürnes, a causa de l’entrada de vent de component nord, serà de mestral a les Pitiüses i a Mallorca i de tramuntana a Menorca. Durant la primera meitat del dia es poden registrar cops superiors als 70 km/h.

Pel que fa a l’estat del cel, continuarem amb un predomini absolut del sol, a excepció de qualque nigul d’evolució cap a l’interior de Mallorca durant les hores centrals del dia. No s’esperen precipitacions.

24/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris