societat

Un helicòpter repara la xarxa elèctrica de la Serra afectada pel temporal d’agost

La tempesta va doblegar 25 torres de mitjana tensió que ara s'han de substituir

Un+helic%C3%B2pter+repara+la+xarxa+el%C3%A8ctrica+de+la+Serra+afectada+pel+temporal+d%27agost

Endesa continua amb la reparació de la xarxa de distribució elèctrica afectada pel temporal del passat 29 d’agost. Avui s’han acabat de substituir les darreres torres de mitja tensió que el vent va doblegar. I per mor de la seva ubicació s’ha hagut de fer amb l’ajuda d’un helicòpter.

Són, concretament, les tres darreres torres de mitjana tensió que quedaven per substituir de les 25 que va tombar o doblegar el cap de fibló. Una feina complicada, de precisió, per a la qual s’ha hagut de contractar una empresa especialitzada de la península.

La resta de torres d’electricitat s’ha anat substituint amb camions, pels quals s’han anat obrint camins forestals. Però aquestes tres, de difícil accés, s’han hagut de substituir amb l’ajuda d’un helicòpter.

El subministrament elèctric es va restablir a tots els punts afectats dins les 24 hores posteriors a la tempesta amb diversos grups electrògens, com a mesura provisional. Paral·lelament Endesa va iniciar la reparació de tota l’estesa.

Endesa preveu continuar encara amb les tasques de reparació dos mesos més i és que el vent va tomar també 30 pals de baixa tensió i va fer malbé 3 mil metres de xarxa, a més de 4 estacions transformadores.


El Consell de Mallorca demana que la Serra es declari zona greument afectada després del temporal
El temporal de l’agost va destrossar 300.000 arbres a la Serra

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Un que hi era 23/09/2020

    Ho ha fet l’empresa que duu el manteniment del sector sud de Mallorca de la xarxa d’Endesa. Com es nota que només xerren els d’Endesa i no els afectats pels talls de subministrament… La cosa cambiaria.
    Molta gent per la foto de l’helicopter, però aquests no hi eren en les torres que s’han aixecat amb els camions, ni a posar els grups electrògens, ni a veure com ho duien la gent que traballa per ells quant duen 30 hores fent feina sense aturar.
    Que guapes son ses fotos patrocinades!!!

Cercador |


més contingut relacionat

SATSE assegura que no tolerarà que es cancel·lin les vacances de les infermeres per tercera vegada

Els treballadors reclamen una millor gestió dels recursos humans, perquè l'increment de casos no recaigui damunt el descans els professionals...

Dos desnonaments cada dia a Palma, la major part per impagament de lloguer

Molts dels afectats són famílies en ERTO, que fins a la pandèmia sempre havien tengut feina. L'activitat de l'Oficina Antidesnonaments...

El camp de Menorca i el sector hoteler es donen la mà per tal d’incentivar el producte local entre els turistes

Sa Cooperativa del Camp i el grup Galdana posen en marxa el projecte 365 graus i pretenen que s'estengui a...

La DGT estrena drons a les Balears per detectar infraccions al volant durant l’estiu

L'ús del mòbil i no fermar-se el cinturó de seguretat és allò que provoca més sancions. Treure el braç per...