societat

Un home roba 10 tones de garroves a Montuïri i les ven per 8.000 euros

La Guàrdia Civil de Vilafranca li imputa un delicte de robatori amb força i un altre de furt


La Guàrdia Civil de Vilafranca va rebre a finals de novembre dues denúncies del robatori de 5.000 quilos de garrofes i una de 2.500 quilos a Montuïri. Arran de les investigacions, van localitzar un home amb multitud d’antecedents per fets similars. En total, l’home hauria venut 10 tones de garroves per més de 8.000 euros. Se li imputa un delicte de robatori amb força i un altre de furt.

De moment, les investigacions continuen obertes per a determinar si hi havia més implicats en els il·lícits, així com, localitzar a més perjudicats pels mateixos fets.

De fet, enguany la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, la Delegació de Govern a Balears i la Federació d’Entitats Locals (Felib) s’han coordinat per combatre els robatoris de garrova al camp balear. Arran de furts de garrofa denunciats per les cooperatives agroalimentàries, han unit esforços per incrementar el control en les vendes sobre l’origen de la garrova, i impedir així la venda de partides robades.  L’any passat es va pagar la garrova sencera a 70 cèntims el quilo i enguany a 1,30€.

Amb el procediment actual, qualsevol venda de garrofa en una cooperativa, magatzem i a qualsevol altre operador econòmic ha d’estar acompanyada d’una fitxa signada pel titular de la finca autoritzant l’operació i per qui realitzi la venda. La fitxa ha d’emplenar-se amb informació sobre la finca d’origen i la seva titularitat entre altres dades, que seran obligatoris perquè el producte es pugui comercialitzar. A més, totes les parts implicades en les operacions de venda han de disposar de còpies d’aquesta fitxa i l’hauran de demanar en tots els casos.

D’altra banda, l’equip ROCA (Robatoris al Camp) de la Guàrdia Civil ha inspeccionat magatzems i locals de cooperatives i demanat els comprovants de les compres. Davant qualsevol amenaça o sospita de robatori, els agents podran sol·licitar aquests documents. A més, la Guàrdia Civil també ha incrementat enguany les inspeccions.


Preus insòlits per a la garrova, a la campanya d’enguany

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

“A diferència del que passa a les Balears, on has de demanar ser atès en català, al Canadà, l’Estat t’ofereix ser atès en francès o anglès abans que ho demanis”

El sociolingüista Isidor Marí explica el principi d'oferta activa de les llengües oficials en contraposició al de disponibilitat passiva, que...

Tancats a Austràlia des que va esclatar el coronavirus: “Fa tres anys que no veig a la meva família i no podem anar a cap banda”

La situació creada pel coronavirus ha deixat moltes persones aïllades a l'altre costat del món. Un any i mig després...

Els taxistes eivissencs creuen que no cal allargar el permís als temporals

Asseguren que tot i les limitacions nocturnes la temporada ha anat prou bé

Així és el supercongelador on es guarden les vacunes contra la Covid

Les dosis expiraven a l'octubre, però el Ministeri de Sanitat i els fabricants han esbrinat que es poden allargar tres...