societat

6 de cada 10 joves LGTBI han tengut pensaments suïcides

L'Anuari de la Joventut planteja els reptes del 25% de la població, més vulnerable arran de la Covid-19

6+de+cada+10+joves+LGTBI+han+tengut+pensaments+su%C3%AFcides

El 67% de les persones LGTBI d’entre 12 i 36 anys de Balears ha estat discriminat en alguna ocasió, segons el darrer Anuari de la Joventut que ha publicat aquest dijous la Universitat de les Illes Balears (UIB).

L’estudi, realitzat a partir de dades de Ben Amics, posa de manifest que el 73% d’aquestes discriminacions ha tingut lloc en un centre educatiu, mentre que un altre 60,3% ha succeït en espais d’oci, en una opció amb resposta múltiple.

A més, l’estudi mostra que un 88,9% de les persones enquestades han estat discriminats de manera presencial, mentre que un 44,4 % ha patit aquesta discriminació a través de xarxes socials, i un 27 %, a través del mòbil.

Per a realitzar aquest assaig, les autores d’aquest estudi, Tatiana Casado i Isabel Nadal, han entrevistat un centenar de persones, als qui se’ls ha realitzat una enquesta telemàtica, en la primera fase, i una entrevista semiestructurada, en la segona.

Segons han exposat Casado i Nadal, “existeix correlació entre haver patit LGTBI-fòbia i tenir pensaments negatius”, perquè l’assaig mostra que el 61,7 % dels enquestats ha pensat a suïcidar-se, mentre que el 22,3 % ho ha intentat. Les persones enquestades van remarcar que “per a millorar l’atenció és necessari incrementar la formació sobre les realitats de les persones LGTBI entre els col·lectius professionals, així com augmentar les activitats de sensibilització en els centres educatius”.

Quant a la mena de discriminació, el 71,4 % ha estat insultat, al 68,3 % li han “parlat malament”, el 65,1 % assegura que han creat rumors sobre ells i el 57,1 % diu haver rebut burles i imitacions.

A més, el 44,4 % ha estat aïllat; el 38,1 %, ignorat; el 33,3 %, assetjat; el 28,6 % ha rebut amenaces; el 27 % ha estat empès, el 17,5 % ha patit agressions sexuals, i el 12,7 ha rebut pallisses.

D’altra banda, les dades assenyalen que el 55,6 % dels enquestats ha estat discriminat de manera puntual, mentre que un 28,6 per cent pateix discriminació de manera puntual i el 7,9 per cent restant considera que sempre és discriminat.

Precarietat laboral

L’Anuari de la Joventut també ha reflexat que un jove que vol viure tot sol a les Balears ha de destinar el 90% del seu sou al lloguer. El preu de l’habitatge fa que cada vegada manco joves decideixin emancipar-se. L’Anuari planteja els reptes als quals s’enfronta aquest sector de la població que representa el 25% de la societat.

Els preus disparats del mercat immobiliari i la precarietat laboral fan que els joves, el sector de població entre 16 i 35 anys, continuïn sent molt vulnerables. I això s’agreuja amb la situació de crisi actual.

La Fundació Triangle Jove reivindica que els joves són part activa de la societat i que s’elimini el que anomenen adultocentrisme, la discriminació cap als joves.

L’Anuari de la Joventut també parla de la importància, ara més que mai, de treballar amb els joves, tant de manera presencial com en l’entorn digital.


El lloguer d’un habitatge a les Illes suposa el 90% del sou d’un jove

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Salut reorganitza a diari el calendari de vacunació perquè falten 8.850 dosis

La Conselleria i el Ministeri de Sanitat estudien avançar la campanya per a les persones majors de 80 anys

16 participants en la darrera manifestació de la restauració a Palma s’enfronten a multes que sumen fins a 57.000 euros

La convocatòria havia de ser motoritzada i va derivar en una manifestació a peu que no estava permesa

Formentera empitjora i passa al nivell 4 reforçat: tancament de l’hostaleria i reunions de només convivents

Se suspèn l’activitat de bars, cafeteries i la resta d’establiments de restauració, els quals només podran desenvolupar activitat de venda...

Les Illes Balears notifiquen 18 morts en tres dies i tornen a batre el rècord a les UCI: 136 malalts

Eivissa té ara mateix 20 malalts a l'UCI, un altre rècord. Una situació sanitària que s'agreuja per la manca de...