Un Mallorca inofensiu cau golejat al Martínez Valero (3-0)

Només al tram final, els de Javier Aguirre han tengut opcions reals de marcar

16/04/2022

8

El Reial Mallorca ha sumat la 17a derrota de la temporada al Martínez Valero contra l’Elx (3-0). Els de Javier Aguirre han sortit centrats en establir una teranyina en defensa, encara que el preu a pagar fos tenir una escassa presència en l’àrea contrària.

Els de Francisco Rodríguez Vílchez han demostrat de ben prest que volien anar a guanyar el partit. La primera rematada ha estat de Kike Pérez als 9 minuts, que se n’ha anat per damunt la porteria de Sergio Rico. Acte seguit, arribaria l’ocasió més clara del partit. Centre ras d’un superlatiu Johan Mojica i Raúl Guti falla tot sol. Els il·licitans han continuat monopolitzant el perill, tot i que el Mallorca intentava apropar-se a l’àrea d’Edgar Badía amb contraatacs comandats per Dani Rodríguez i Amath que es quedaven en simples intencions.

El primer contratemps per a Javier Aguirre s’ha produït al minut 35, quan Jaume Costa no ha pogut continuar i el mexicà s’ha vist obligat a donar entrada a Gio González.

Just abans del descans, ha arribat el gol local. Johan Mojica troba un espai per col·locar-se la pilota i batre al pal llarg Sergio Rico. Amb el marcador en contra, Aguirre ha optat per moure la banqueta al descans i ha donat entrada a Take Kubo i Kang In Lee per Dani Rodríguez i Pablo Maffeo.

Just començar el segon temps, Iddrisu Baba ha vist la targeta groga i Aguirre s’ha vist obligat a substituir-lo al minut 55. El seu lloc l’ha ocupat Salva Sevilla. També Ángel Rodríguez ha entrat per Amath. Al moment de fer-se aquest canvi, l’Elx ha marcat el segon. Curiosament ha estat un exmallorquinista com Pedro Bigas qui remata de cap una falta per augmentar la distància al marcador.

El Mallorca s’ha vist amb una necessitat major de marcar, o, almanco, de posar a prova Badía. Al minut 68, Vedat Muriqi ha perdonat l’1-2. Al darrer quart d’hora, Tete Morente ha establert el definitiu 0-3 amb una pilota que Kang In Lee ha introduït en pròpia porteria. Al tram final, el Mallorca s’ha estirat i ha tengut ocasions clares per retallar la distància al marcador, tot i que han arribat una mica tard. Amb aquest resultat, els de Javier Aguirre tornen a dependre del Cadis per no acabar la jornada en posicions de descens.