X

Un mariner denuncia que els ferris de Baleària desobeeixen el reglament per evitar abordatges

Carlos Grimaldi critica que incidents com l'ocorregut a Eivissa són molt comuns entre els vaixells més grans que no respecten a les embarcacions més petites

19/08/2021

Un mariner denuncia que els ferris de Baleària desobeeixen el reglament per evitar abordatges

IB3 Ràdio ha pogut parlar amb un testimoni que va viure una situació similar a l’accident mortal ocorregut aquest dimarts vespre a Eivissa. Carles Grimaldi és un mariner català que explica que els ferris i les grans embarcacions no respecten el Reglament internacional per prevenir abordatges, el RIPA.

Carles narra com mentre navegava amb el seu veler, un ferri de la companyia Baleària no va atendre les indicacions per ràdio que alertaven del perill de col·lidir.

“Es va creuar per la meva banda d’estribord un ferri Baleària. Jo anava a vela i l’altre a motor. I el Sistema d’Identificació Automàtica (AIS, per les seves sigles en anglès) només feia que avisar-me de ‘col·lisió’ en anglès. Vaig agafar la ràdio per comunicar-los si em tenien a la vista però no van contestar res. Una vegada va passar el ferri, em van contestar i em van dir ‘perdó’ i ja està”.

Grimaldi ha explicat que aquests incidents són molt comuns entre els vaixells més grans que no respecten a les embarcacions més petites. “Si ells no fan cas d’això, no sé per què hi ha la RIPA. Si al final -les embarcacions petites- per coherència i preocupació te retires per evitar un abordatge, si no ells -les embarcacions grans- no varien el rumb”.

19/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris