societat

Un mariner denuncia que els ferris de Baleària desobeeixen el reglament per evitar abordatges

Carlos Grimaldi critica que incidents com l'ocorregut a Eivissa són molt comuns entre els vaixells més grans que no respecten a les embarcacions més petites


IB3 Ràdio ha pogut parlar amb un testimoni que va viure una situació similar a l’accident mortal ocorregut aquest dimarts vespre a Eivissa. Carles Grimaldi és un mariner català que explica que els ferris i les grans embarcacions no respecten el Reglament internacional per prevenir abordatges, el RIPA.

Carles narra com mentre navegava amb el seu veler, un ferri de la companyia Baleària no va atendre les indicacions per ràdio que alertaven del perill de col·lidir.

“Es va creuar per la meva banda d’estribord un ferri Baleària. Jo anava a vela i l’altre a motor. I el Sistema d’Identificació Automàtica (AIS, per les seves sigles en anglès) només feia que avisar-me de ‘col·lisió’ en anglès. Vaig agafar la ràdio per comunicar-los si em tenien a la vista però no van contestar res. Una vegada va passar el ferri, em van contestar i em van dir ‘perdó’ i ja està”.

Grimaldi ha explicat que aquests incidents són molt comuns entre els vaixells més grans que no respecten a les embarcacions més petites. “Si ells no fan cas d’això, no sé per què hi ha la RIPA. Si al final -les embarcacions petites- per coherència i preocupació te retires per evitar un abordatge, si no ells -les embarcacions grans- no varien el rumb”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern llança una campanya destinada a prevenir l’explotació sexual d’adolescents

La campanya dirigida per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’IBDONA s'adreça a adolescents amb el lema “Per a...

La torrentada a Ferreries provoca pèrdues de desenes d’hectàrees de terra fèrtil i de sembrat

Les finques afectades demanen una neteja més regular dels torrents per minimitzar els impactes d'aquest fenomen

Cort premia 14 usuaris del transport públic per la seva fidelitat

El guanyador absolut ha utilitzat el servei de l'EMT un total de 2.772 vegades en tan sols un any

El Consell de Mallorca promou 57 accions perquè el català sigui a tots els àmbits de la societat

Les propostes s'inclouen a Molt a favor, un llibre escrit per set lingüistes compromesos amb la llengua catalana