Pacients i companys s'havien queixat que maltractava la gent i que utilitzava l'ambulatori com ca seva
22Un metge de Sant Joan de Labritja que va ser suspès de funcions, fa quasi un any, per dormir i menjar al centre de salut considera que aquesta mesura cautelar va ser desproporcionada. Per això, recorrerà contra aquesta resolució a través del seu advocat, Joan Alemany, aquesta mateixa setmana.
El misser ha explicat a IB3 Notícies que el principal argument de l’IB-Salut per suspendre el facultatiu es refereix a l’ús personal que feia l’home de l’ambulatori. Hi va haver queixes que apuntaven que dormia i menjava allà però, segons Alemany, això no ha quedat suficientment justificat i, a l’expedient, hi ha contradiccions. L’advocat diu que Salut també fonamenta la suspensió en les queixes de pacients i d’altres metges de l’ambulatori referides a l’actitud del facultatiu. Entre altres coses, comenten que maltractava els companys i que, durant la pandèmia, no volia atendre els pacients per por a contagiar-se de covid. En aquest sentit, diu que també els testimonis es contradiuen i que només alguns mantenen que el metge maltractava els usuaris i els companys de feina.
L’opinió dels usuaris
Usuaris d’aquest ambulatori comenten que, efectivament, hi havia molts pacients descontents amb l’atenció que varen rebre per part del metge. Una veïnada del municipi comenta que molts usuaris varen haver de canviar de metge perquè “la situació era insuportable”. “També hi havia queixes amb les receptes que feia. A vegades, quan la gent acudia a la farmàcia s’adonava que en lloc d’afegir-li una recepta, l’home havia esborrat tots els medicaments inclosos a la targeta”, afegeix. És més, assegura que el doctor va demanar doblers a un pacient per fer-li un informe.
Hace ya varios años que el alcalde de San Juan, que ya lleva 23 años en el cargo, decidió que su autoridad incluía también la sanitaria, en cuanto a los asuntos de salud de la población. Dado que el médico del pueblo consideró que su medida política de demandar una ambulancia no medicalizada, para el traslado de todo tipo de pacientes al hospital COVID,no era adecuada y resultaba peligrosa para muchos ancianos, es por lo que el Sr Alcalde , convino con algunas amistades usuarias de la sanidad privada ,empleados del ayuntamiento en el Centro de Salud y con el personal de ambulancias, que la presencia del médico era un estorbo.De resultas de sus falsas denuncias la gerencia de Ibiza presionada también por el Sindicato de ambulancias decidió que lo más apropiado era expedientar al médico.
De las actuaciones del Sr Alcalde y de Gerencia se han derivado algunas muertes,
y estos asuntos están denunciados y subjudice , por lo que las actuaciones desinformativas de imagen y texto de IB3 deberían ser anuladas o rectificadas.
Lo cual les ruego tengan en consideración.
M’ha sobtat moltissim aquesta notici no tan sols inexacta sino plena de dades falses i fins i tot es podria dir calumnies.
I m’ha sobtat perque el concepte q he tingut fins ara de IB3 ha estat
de creure q fa un treball seruis i ben fet.
En aquest cas concret el metge va patir mobing per part de diferents persones, fins a extrems absurds i cruels.
Estaria be que IB3 realitzi un treball d’investigacio serios respecte al nombre de metges sancionats a Balears, els motius, i com, sense raons ni certes ni justes, la Direccio del Ibsalut pren la decisio de deixae encaea amb menys metges dels q ja hi ha mancança, a la poblacio balear.
Com a puntualitzacio: tant IB3 com la poblacio en general es bo q sapiga q rant metges, infermeres, personal administratiu, te dret a pendre la beguda i menjar q consideri, al office, espai habilitat a cada Centre d’Assistencia Primaria per aquest menester. Evidentment en els temos normals, com qualsevil treballador, i quan la pressio asistencial ho permet.
Tambe es interessant que tant IB3 com la poblacio general sapiguen q durant mesos, bastants, aquest metge, com momts d’altres, quedaven
al centre de Salut en horari ampliat, fent visites telefoniques q demanaven com a col.laboracio dea denla coordinacio de zona, loxalitzada a Sta. Eularia. Van ser els mesos de pandemia, amb la sobrecarrega assistencial q tots coneixeu, i amb l’agravant q al Centre de Salut de Sta Eularia hi havia semore 3 metges menys dels basics necessaris, situacio critica pel quadre habitual de metges.
Cap metge, ni a Sant Joan ni enlloc, tenia por de contagiar-se.
A Sant Joan es va intentar aplicar la normativa q el mateix IBSalut va instaurar, la que era comu a tots els Centres de Salut durant la pandemia, normativa q algunes persones es negaven a acceptar o complir.
Doncs, per favor, seria bo q les noticies s’ajustin a la veritat.
Amb aquesta, signada, per cert, per ningu, IB3 ha donat la nota, peto ben donada.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular