X

Un Nadal amb trets primaverals

Diumenge s'espera una jornada marcada per la presència de boires matineres que s’aniran desfent durant el matí, i un ambient assolellat durant la resta del dia

23/12/2022

Un Nadal amb trets primaverals

Platja d'Alcúdia. / Foto: Bel Abrines

Quan arriben les festes nadalenques tothom sol estar pendent de la meteorologia, per saber quin temps ha de fer. Si més no, enguany la veritat és que hi ha poqueta incertesa. Nadal arriba amb trets més primaverals que no pas propis de l’hivern.

Dissabte 24

El dissabte de Nadal es presenta sota la presència d’una dorsal anticiclònica amb valors de 1025 hPa, acompanyada d’una massa d’aire càlid que farà elevar les temperatures fins als 12-14 ºC a 1500 metres.

A primera hora, s’esperen boires de radiació cap a l’interior de Mallorca i a la conca de Palma, fora descartar-les de manera més local cap a l’interior de Menorca i Eivissa. Al cel, tendrem alguns tels de niguls alts, però amb un predomini marcat pel sol.

Les temperatures màximes seran molt suaus, fins i tot càlides a migdia, amb valors entre els 20 i 24 ºC. El vent bufarà del sud-oest fluix. Durant el vespre el termòmetre baixarà fins al 8-14 ºC.

El puig de Sant Salvador, a Felanitx. / Foto: Paco Bailón

Diumenge 25

El dia de Nadal continuarem amb la mateixa dinàmica. S’espera una jornada marcada per la presència de boires matineres que s’aniran desfent durant el matí, i un ambient assolellat durant la resta del dia, acompanyat per qualque tel de niguls alts. Tot i que sembla poc probable, no es pot descartar la formació d’alguns niguls baixos o petits bancs de boira marina.

Les temperatures no experimentaran canvis significatius. El vent continuarà bufant fluix del sud-oest.

Dilluns 26

La situació meteorològica per a la segona festa no variarà gaire. La dorsal anticiclònica continuarà impedint el pas de fronts i baixes pressions cap a l’entorn de la Mediterrània.

Es tornarà a repetir el cicle de boires a primera hora, i cel destapat amb alguns niguls alts poc importants durant el dia. Les temperatures, tot i que poden davallar una mica tornaran a tocar i superar els 20-23 ºC durant el dia.

Així, per tant, tot i que l’hivern astronòmic va arribar dimecres, de moment, sembla que a les Balears el fred i la pluja encara no faran acte de presència.


Feim balanç meteorològic del desembre

23/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT