societat

Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau

És la primera vegada que un exemplar d'aquesta espècie tan estranya en aquestes latituds, passa uns dies pescant a Menorca


Fa pocs dies que va aterrar a Menorca, i ja ha generat una gran expectació entre els aficionats a l’ornitologia. Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau. És la primera vegada que un exemplar d’aquesta espècie tan estranya en aquestes latituds, passa uns dies pescant a l’illa. Està anellat, així que els experts esperen poder seguir-li la pista.

Un exemplar jove de pelicà s’ha convertit en l’atracció d’aquests dies a l’albufera des Grau. Dissabte a les 10 del dematí es va deixar fotografiar per primera vegada. És un aconteixement realment extraordinari, perquè aquestes aus procedents de l’asia o l’europa més oriental no tenen Espanya ni la mediterrània occidental en el seu recorregut migratori.

De fet, la direcció del Parc Natural no te constància d’antecedents. Aliè a l’expectació que ha generat la seva visita, el pelicà des Grau s’alimenta i comparteix aigüamoll tan tranquil entre les fotges i la resta de les aus habituals de les illes. Probablement, quan hagi menjat prou i descansat continuarà camí cap al sud. Abans, els ornitòlegs esperen haver desxifrat l’anella que duu a la pota dreta per saber d’on ve. No descarten que pugui haver fugit d’un zoo privat, tot i que el més probable, diuen, és que un temporal l’hagi apartat del grup i l’hagi desviat fins a Maó.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació de rescat del formatge menorquí ha costat 200

Durant la pandèmia, van deixar de vendre un 70% de la seva producció

La nova edició d’Innovem afronta la sensació de trobar-se a la intempèrie

Un dels exemples és Menorca Makers, una empresa creada per ajudar el personal sanitari a protegir-se davant la Covid

Creix un 6% el nombre d’alumnes de Menorca matriculats a la UNED

Per cobrir aquest increment, la Universitat ha contractat 1 tutor més, i ja en són 11

Cau la taxa de criminalitat a les Illes

Feia 10 anys que no teníem una taxa tan baixa