X

El TFM d’una formació sobre prostitució a futurs historiadors guanya el premi sobre igualtat de Delegació del Govern

Un guardó que s'ha convocat per segon any consecutiu i que valora els treballs de fi de màster contra la violència de gènere

25/03/2024

El TFM d’una formació sobre prostitució a futurs historiadors guanya el premi sobre igualtat de Delegació del Govern

Carmen Álvarez, guanyadora del II Premi al TFM sobre igualtat i contra la violència sobre la dona, juntament amb el jurat i autoritats. / Europa Press.

Un seminari de formació sobre prostitució, adreçat a estudiants d’Història, ha guanyat el premi sobre igualtat i contra la violència de gènere, que convoca per segon any la Delegació del govern espanyol. L’autora del treball, Carmen Álvarez, ha rebut avui matí el premi, que té com a objectiu valorar els treballs de fi de màster que contribueixen a la lluita contra la violència sobre la dona, que es duen a terme des de les universitats amb seu a l’arxipèlag balear. El delegat del Govern a Balears, Alfonso Rodríguez, ha lliurat el premi, que consisteix en una serigrafia de la pintora mallorquina Carolina Adán Caro, en un acte que ha tingut lloc en la seu de la Delegació.

El seminari premiat proposa que l’alumnat del grau d’Història rebi 4 hores de formació sobre problemàtica de la prostitució, entesa com una de les pitjors formes de la violència masclista. El treball revela que l’anàlisi de la prostitució i l’explotació sexual comptades des de la perspectiva de les dones permet identificar patrons històrics i desenvolupar enfocaments més inclusius i efectius per a abordar determinats desafiaments, entre ells el fet que aquestes pràctiques estan molt associades a la desigualtat de gènere, però també a la pobresa i la vulnerabilitat social. La recerca d’Álvarez conclou que és necessari un canvi de perspectiva en el món acadèmic, que implica, entre altres aspectes, la incorporació de formació en matèria d’igualtat. L’autora sosté que “no és realista afrontar tot un recorregut universitari sense comptar amb la perspectiva de gènere” i defensa que incloure la història de les dones en el relat és fonamental per a comprendre el passat i el present de la humanitat.

Un jurat presidit pel secretari general de la Delegació del Govern, Ramón Morey, i integrat per representants de l’Administració General de l’Estat a les illes i persones expertes de la Universitat de les Illes Balears (UIB), la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) i el Institut Balear de la Dona (IBDona), han seleccionat l’obra guanyadora d’entre les vuit que havien concorregut a aquesta segona convocatòria.

25/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris