Un iot de 64 metres d’eslora encalla a una seca des Pujols, a Formentera
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament

"Projecte Posidònia" pot ajudar als navegants a evitar fondejar a zones protegides
La cartografia de les Balears ja forma part de l’aplicació “Projecte Posidònia”, una iniciativa de la Fundació Oceanogràfic que permet als navegants identificar on es troben les zones protegides on no es pot fondejar. “Totes les eines que apropen informació a la ciutadania són benvingudes. És informació científica que es posa a la disposició de la gent” destaca Neus Matamalas, responsable de Conservació Marina del GOB.
Segons el GOB, 7.500 embarcacions foren interceptades l’any passat fondejant a praderes de posidònia, de les quals tan sols 110 foren sancionades. “Quan una barca tira l’àncora damunt aquest hàbitat, el mal que fa no es pot recuperar” assegura Matamalas. Per això, l’associació reivindica més presència de vigilants i més sancions.
A més de les Balears, l’aplicació “Projecte Posidònia” també funciona a aigües de la Comunitat Valenciana i la Marina Baixa.
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions
Els protocols festius inclouen un règim sancionador que defineix les infraccions