La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats
Imatge de la protesta veïnal de rebuig a la possible arribada de més hidroavions a la badia de Pollença.
14Una cinquantena de residents al Port de Pollença han protestat amb caceroles, crits i pancartes davant l’hotel que ha acollit el primer congrés europeu d’hidroaviació. I és que alguns veuen aquesta trobada internacional com la primera pedra per bastir un hidroport a la badia de Pollença, on podrien amarrar hidroavions privats.
“Fan aquest congrés, però per darrere hi ha la idea de fer un hidroport a la base militar del Port de Pollença. Seria un hidroport per a avions privats i no ho volem perquè ja hi ha prou pressió sobre el territori i aquest entorn com per a afegir-hi renou, contaminació i noves infraestructures”, ha explicat un dels participants a la concentració que no s’ha volgut identificar.
“Som aquí per protestar, perquè no volem que arribin avions privats, ja basta la contaminació que tenim com perquè la facem augmentar, hem de salvar el que ens queda de badia”, afegia una altra de les participants.
La protesta es va convocar per les xarxes socials i diverses entitats ciutadanes i conservacionistes de Pollença hi han donat suport.
CONGRÉS INTERNACIONAL
Precisament aquest dissabte s’ha clausurat el congrés europeu d’hidroaviació al Port de Pollença, una trobada convocada per la Fundació Aeronàutica de Mallorca. Un dels punts d’aquesta trobada ha consistit en posar les bases per constituir una Federació Europea d’Hidroaviació. Un aliança que, segons el programa del congrés, tendria com a objectiu crear tantes hidro-superfícies com sigui possible en territori europeu.
Al Port de Pollença, d’ençà del 2019, la Fundació Aeronàutica Mallorquina té un permís eventual perquè hidroavions civils puguin amarrar a la badia. El president d’aquesta entitat, Miquel Buades, ha deixat ben clar que amb aquest permís tan sols poden operar hidroavions de particulars, mai comercials. També nega que es proposi l’ampliació de les instal·lacions del Port per facilitar l’arribada d’aquest tipus d’aparells.
“No es tracta d’obrir una superfície per trànsit aeri de companyies, això no existeix i per ara no existirà. El que es planteja és l’arribada d’hidroavions de dues a quatre places que podrien venir al Port puntualment, els passatgers podrien baixar a terra per consumir als establiments i tornar al cap d’una estona”, explica el president de l’entitat Miquel Buades.
D’ençà del 2019, segons la Fundació Aeronàutica Mallorquina, només s’han fet 4 amarratges civils al Port de Pollença i el permís de què disposen és de 50 moviments anuals.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu