X

Una convocatòria en xarxes socials crida a “omplir la platja de mallorquins” aquest dissabte

La iniciativa la impulsa 'Mallorca Platja Tour', com a resposta a unes declaracions de la portaveu de Vox al Parlament, Manuela Cañadas

29/05/2024

Una convocatòria en xarxes socials crida a “omplir la platja de mallorquins” aquest dissabte

La platja d'es Trenc plena de gent

Una convocatòria en xarxes socials crida a “omplir la platja de mallorquins” amb el lema ‘Ocupem les nostres platges’. La iniciativa la impulsa ‘Mallorca Platja Tour’, que va iniciar la seva activitat en la xarxa X dimarts mateix convocant els residents el dissabte a les 10.00 hores a la platja de sa Ràpita (davant el Club Nàutic).

Des de l’agrupació especifiquen que no és una protesta ni una manifestació, sinó una resposta a les declaracions de la portaveu parlamentària de Vox, Manuela Cañadas, quan va dir que els residents no poden “pretendre anar a les platges al juliol o a l’agost tranquil·lament, com fa anys”. “Entenc que la gent estigui descontenta, però tampoc podem pretendre els mallorquins, que exclusivament vivim directament o indirectament del turisme perquè s’ha destrossat qualsevol indústria d’aquesta illa durant tots aquests anys, voler anar al juliol i a l’agost a la platja com en els anys que jo vaig arribar aquí, que es podia anar a la platja tranquil·lament”, va dir Cañadas.

“Vox diu que ens hi resignem i nosaltres omplirem les platges”, respon el moviment, que ja anticipa una mobilització major per al diumenge 16 de juny. La iniciativa pretén ser un acte lúdic. “Farem capficos, rialles i menjarem síndria”, han publicat al seu compte de ‘X’.

La convocatòria arriba després de la multitudinària manifestació, 10.000 persones segons la Policia Nacional, de dissabte passat a Palma per a reivindicar l’accés a un “habitatge digne” enfront d’un “turisme de masses” que els desplaça.

“Tourist go home”

Aquest mateix dimecres, s’ha pogut veure noves pintades contra els turistes a la serra de Tramuntana. Hi posa “tourist go home” i es pot llegir a diferents cartells de les carreteres de la Serra, com les que informen de la declaració de Patrimoni de la UNESCO.

29/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT