X

Una disputa judicial embolica les noves construccions de Torressolí a Alaior

Tot i que els carrers estan enllestits, una sentència obliga a revisar un acord de ple del 2010

13/05/2023

Una disputa judicial embolica les noves construccions de Torressolí a Alaior

Blai Barber Ramos

A Torressolí Nou els carrers estan preparats, asfaltats i pintats. També hi ha l’enllumenat públic. Però les parcel·les són buides. La gran majoria, al voltant d’un 70% són propietat de dos grans promotors.

Cristóbal Marquès, regidor d’Urbanisme i Hisenda d’Alaior, explica que “n’hi ha dos de majoritaris que van estar d’acord en fer el pla parcial, però després a un d’aquests propietaris no li va semblar bé el repartiment de costos i parcel·les que hi havia. Ho ha impugnat i ho ha dut als tribunals”.

L’Ajuntament d’Alaior, en un ple extraordinari, ha aprovat ara revisar l’acord de ple que data del 2010. Donarà audiència a totes les parts, es faran els oportuns informes i s’enviarà al Consell Consultiu de les Illes Balears, qui hauria de dictaminar com es resol la situació.

Marquès explica que “hi podria haver algun propietari que demanàs una llicència provisional per començar les obres, però està clar que de forma paral·lela això causa inseguretat”.

Segons l’Ajuntament d’Alaior, l’ampliació de Torressolí té quasi 688.000 metres quadrats i capacitat per albergar-hi fins a 397 xalets i un hotel. Tot i que la infraestructura estigui enllestida, la situació està encallada i s’haurà d’esperar a què dirà el Consell Consultiu.

13/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris