X

Una dorsal anticiclònica generarà l’augment de temperatures fins dissabte

A partir de diumenge, arribarà aire fred a les capes altes de l'atmosfera que canviarà la situació

27/04/2023

Fotografia de Sebastià Bauzá des de Cala Bona.

El Temps

La previsió del temps per aquestes pròximes jornades ve marcada per la presència d’una dorsal anticiclònica que generarà un augment molt significatiu de la temperatura.

Aquest dijous, tendrem el cel amb pocs niguls, només destacam la presència de cirrus, que són niguls alts i prims. El termòmetre pujarà lleugerament respecte als valors de dimecres, excepte a l’oest de Mallorca, on es continuarà igual; al centre-nord de Mallorca ja podem arribar als 31 ºC. A la resta, els valors es mouran entre els 22-23 ºC a punts de la costa i els 25-27 ºC a l’interior. El vent de llevant i sud-est bufarà feble, amb algun cop moderat, i a la mar hi haurà marejol amb redols de maror.

Per a aquest divendres, el cel es mantindrà en general destapat, només amb el pas de niguls prims poc importants. El més significatiu serà la pujada de la temperatura, sobretot a l’oest de Mallorca, on se superaran els 30 ºC. A la resta pujarà lleugerament el termòmetre. El vent del sud-est bufarà amb algun cop moderat.

Per a dissabte, continuarem dins la influència d’aquesta dorsal, malgrat que, a les capes altes, hi arriba un poc d’aire fred que provoca l’augment dels niguls, però sense esperar pluja. La temperatura nocturna pujarà i tendrem valors molt elevats, fins i tot, de manera local, pot haver-hi valors tropicals (20 ºC o més). Durant el dia l’ambient serà molt càlid a l’interior de les illes, sobretot a Mallorca, on podem arribar als 32 ºC. El vent bufarà molt feble i la situació marítima estarà molt tranquil·la.

Aquesta situació canviarà durant la matinada de diumenge, amb l’entrada de vent del nord i l’arribada d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera. Per una banda, diumenge baixarà notablement la temperatura, sobretot a les bandes interiors, on la davallada pot ser de fins a 7 ºC; els valors màxims es mouran entre els 22 i 26 ºC. Malgrat que hi haurà moltes estones de sol, augmentaran els niguls i, de manera local, pot haver-hi qualque ruixat, sobretot a punts de Mallorca i Menorca.

El vent del nord i nord-est bufarà moderat, sobretot al nord, i deixarà una situació marítima més alterada al nord de les illes, sobretot a Menorca, amb ones que superaran els 2 metres.

Per dilluns, primer de maig, la situació serà molt semblant a la de diumenge i fins i tot la possibilitat de tenir precipitacions augmentarà. La temperatura continuarà sense canvis, i els valors seran els normals per a l’època de l’any.

27/04/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris