mallorca

Una empresa mallorquina inventa un teixit que evita la propagació del coronavirus

Decoracions EGEA ha elaborat aquest teixit en el qual les partícules contaminades moren després de dues hores


L’empresa mallorquina Decoracions EGEA, especialitzada en mobiliari i decoració tèxtil per al sector de l’hostaleria i la restauració, ha desenvolupat un acabat tèxtil que redueix i impedeix la colonització i proliferació de virus, bacteris, floridura, algues i àcars que causen olors i propaguen malalties.

En col·laboració amb un fabricant tèxtil d’àmbit nacional, ha realitzat un acabat que està avalat per l’ISO 18.184, sobre la determinació de l’activitat antiviral de productes tèxtils. Així mateix, l’empresa ha indicat que és 100% efectiu en grip comuna i coronavirus.

“Si una persona estigués contagiada per coronavirus i exhalés gotetes respiratòries en una habitació on hi hagués teixits amb aquest acabat, no hi hauria problema de contagi perquè es trenca la cadena”, ha assegurat el director d’operacions de l’empresa, Mario Egea. Segons ha explicat, les partícules que es dipositen en un teixit d’aquestes característiques “moren en un termini de 2 hores”.

D’acord amb l’empresa, aquest protector antimicrobià s’ha presentat a les principals cadenes hoteleres de l’illa i a diferents restaurants. “Creiem que és molt important crear espais lliures de coronavirus per donar seguretat. Som destinació turística prioritària i pensem que l’illa es vendrà molt millor si podem garantir la seguretat del nostre entorn”, ha asseverat Egea.

A més, es tracta d’un tèxtil respectuós amb el medi ambient, ja que compleix amb la normativa OEKO-TEX, l’etiqueta ecològica líder mundial per a productes tèxtils. La composició del teixit on es pot aplicar aquest acabat ha de tenir un percentatge alt en polièster i és aplicable a cortinetes, cortines, estovalles o cobertors.

D’altra banda, existeixen dues versions, la Hygienic i la Hygienic Plus. La primera d’elles té una efectivitat en els primers 30 rentades, mentre que la segona manté l’efecte ‘Covid-Free’ durant 90 rentades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Gairebé 3000 contagis en 24 hores a Espanya

Segons els experts l'increment és controlat i no posa en perill la viabilitat del sistema sanitari

Balanç del coronavirus a Balears: 264 nous casos (4.151 en total), 15 curats i cap nou mort

Aquesta setmana la detecció precoç ha permès identificar 19 brots nous, tots a Mallorca, amb 88 casos associats (50 amb...

Una dona apunyala la seva parella a l’antiga presó de Palma

L'home va ser traslladat a Son Espases amb pronòstic greu