menorca

Javier Coll, el fotoperiodista que ha posat imatges als darrers 45 anys de l’actualitat de Menorca

La mostra retrospectiva que se li dedica enceta aquest dijous el Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca 


El Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca s’enceta aquest dijous as Mercadal amb una mostra retrospectiva d’homenatge al fotoperiodista Javier Coll. Premi Ramon Llull d’enguany per la seva trajectòria professional, Coll ha estat testimoni directe amb la seva càmera dels fets més rellevants ocorreguts els darrers 45 anys a Menorca.

I és que bona part de l’arxiu fotogràfic del Diari Menorca és obra de Javier Coll. Va començar a treballar-hi el gener del 1976, poc després de la mort de Franco, i es va jubilar a l’abril, enmig d’una pandèmia. Entremig, gairebé 45 anys de vida menorquina immortalitzats. Un treball que reneix, ja que una selecció de les seves fotografies s’exposen des d’aquest dijous a Ca n’Àngel, al poble des Mercadal. Hi ha fotografies de les coes per anar a votar durant les primeres eleccions després de la dictadura, fins a l’ascens del Menorca Bàsquet a l’ACB, i el primer míting legal del Partit Comunista a Espanya, al Teatre Principal de Maó.

També hi ha personatges, com qui va arribar a ser la persona més vella del món, Joan Riudavets, i el mecenes Fernando Rubió i Rubió. I de rerefons, la constatació de com ha canviat la societat, i la feina de fotògraf, amb el pas de l’analògic al digital.

La mostra es pot visitar fins al 15 de novembre. Després, el 15 de gener, es traslladarà a l’Arxiu d’Imatge i So, a Maó.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. fernando serrano llabres 30/10/2020

    en Javier ha sido el testigo de la historia moderna de Menorca. Lo vio todo, y lo documentó para el futuro

Cercador |


més contingut relacionat

L’operació ‘Plan Vigilante Balear’ de l’Exèrcit espanyol desembarca a Menorca per fer reconeixements de territoris naturals

Un dels seus objectius, l'estudi d'àrees vulnerables per a la seva conservació davant un possible incendi

Segon Sant Jaume sense festes a Es Castell

La Plaça de l'Esplanada presentava a l'hora del primer toc de fabiol l'aspecte d'un dissabte qualsevol d'estiu

Els usuaris de la ITV de Maó, contents que el servei obri en dissabte

Ajudarà a desembussar el col·lapse que ha retardat les inspeccions durant els mesos de pandèmia