societat

Una festa per als qui han viscut un segle

Aquest divendres es va celebrar el Dia Internacional de les Persones d'Edat i la Creu Roja ha volgut homenatjar els usuaris que tenen o compliran cent anys


La gent gran està de celebració. Dia primer d’octubre és la data que commemora els majors, i Creu Roja els ha homenatjat amb una festa d’aniversari pels que tenen o compliran 100 anys. L’entitat fa una crida a la societat, que s’adhereixin la subvenció del 0,7% de l’IRPF quan fan la declaració de la renta.

Són dos usuaris centenaris, Maria i Gabriel, que celebren amb altres companys de Mallorca i Eivissa i per videoconferència, el dia internacional de la gent gran. Un aniversari doble, els seus anys, 100 anys i la data.”Que puguin complir els mateixos que nosaltres”, demana en Gabriel Llabrés, en el seu 100è aniversari. Són molts anys, un segle de vida que no imaginaven complir, però estan més que satisfets.

Creu Roja a les Balears atén 10.000 persones majors, amb la col·laboració d’uns 1.500 voluntaris. A totes les illes tenen devers 40 usuaris centenaris, important recordar-los en el seu dia.

“Les persones més grans tenen el nostre suport i han de saber que estam a prop i amb ells”, explica Juan Carlos Ballesteros, treballador social àrea persones majors.

Per dur a terme les tasques que s’organitzen per ajudar els majors, fan una crida a la població. Deyana Mihaylova, responsable de l’àrea de persones majors, remarca la necessitat de la subvenció del 0,7% per poder finançar entitats socials com la Creu Roja.


 més info Les associacions de gent gran volen recuperar el temps perdut
 més info Com canvien les prioritats en fer-nos grans? “Mai havia estat tan lliure com ara perquè abans m’hauria de fer càrrec de la casa i els fills”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Més de 500 creuers programats a Palma per a l’any que ve

Mentre continuen les conversacions entre els agents polítics i socials per limitar el nombre d'embarcacions diàries, els consignataris continuen planificant...

Xabolisme rural: una tendència en alça

Pagesos, ecologistes i, en general, la ciutadania, observen com augmenten les xaboles en sòl rústic. Casetes prefabricades, caravanes o, fins i tot, contenidors marítims, on viu gent. La causa ve,...

El consistori de Sant Josep esbucarà les obres il·legals de Casa Lola dia 13 de desembre

Ho farà de manera subsidiària una vegada desestimat el darrer recurs de reposició presentat per la propietat