societat

Una festa per als qui han viscut un segle

Aquest divendres es va celebrar el Dia Internacional de les Persones d'Edat i la Creu Roja ha volgut homenatjar els usuaris que tenen o compliran cent anys


La gent gran està de celebració. Dia primer d’octubre és la data que commemora els majors, i Creu Roja els ha homenatjat amb una festa d’aniversari pels que tenen o compliran 100 anys. L’entitat fa una crida a la societat, que s’adhereixin la subvenció del 0,7% de l’IRPF quan fan la declaració de la renta.

Són dos usuaris centenaris, Maria i Gabriel, que celebren amb altres companys de Mallorca i Eivissa i per videoconferència, el dia internacional de la gent gran. Un aniversari doble, els seus anys, 100 anys i la data.”Que puguin complir els mateixos que nosaltres”, demana en Gabriel Llabrés, en el seu 100è aniversari. Són molts anys, un segle de vida que no imaginaven complir, però estan més que satisfets.

Creu Roja a les Balears atén 10.000 persones majors, amb la col·laboració d’uns 1.500 voluntaris. A totes les illes tenen devers 40 usuaris centenaris, important recordar-los en el seu dia.

“Les persones més grans tenen el nostre suport i han de saber que estam a prop i amb ells”, explica Juan Carlos Ballesteros, treballador social àrea persones majors.

Per dur a terme les tasques que s’organitzen per ajudar els majors, fan una crida a la població. Deyana Mihaylova, responsable de l’àrea de persones majors, remarca la necessitat de la subvenció del 0,7% per poder finançar entitats socials com la Creu Roja.


Les associacions de gent gran volen recuperar el temps perdut
Com canvien les prioritats en fer-nos grans? “Mai havia estat tan lliure com ara perquè abans m’hauria de fer càrrec de la casa i els fills”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Manquen mecànics de motos

L'Associació de Reparadors d'Automoció reclama una major implicació del Govern. Ajudes, almanco en el cost de la Seguretat Social, per als al·lots que aconsegueixin un contracte laboral. Falta un 20%...

Dol a Binissalem per la mort del jove atropellat

A l'institut d'aquest mateix poble, on el jove va estudiar, s'ha fet un minut de silenci a les dotze del migdia en la seva memòria i com a mòstra de...

El Mateu Orfila ha acompanyat 7 famílies en el procés de dol perinatal durant aquest any

15 famílies de Menorca han patit la mort del seu fill durant la gestació, en el moment del part o...

Sant Lluís reordenarà el trànsit al camí de ses Barraques per millorar la seguretat dels vesins

Es tracta d'una via molt estreta de doble circulació que causa moltes d'incomoditats als veïnats, sobretot, si van a peu