societat

Una jutge denega l’habeas corpus a tres joves aïllats a Palma pel macrobrot supracomunitari

D'altra banda, un jutjat d'instrucció de Palma ha rebut una denúncia penal en relació amb l'aïllament de 249 joves peninsulars a l'hotel pont covid

Foto: EFE


Una jutgessa d’instrucció de Palma, en funcions de guàrdia, ha denegat l’habeas corpus sol·licitat per tres estudiants que estan en aïllament a Palma per la seva relació amb el macrobrot supracomunitari originat en viatges de final de curs a Mallorca, segons han informat fonts judicials.


La denúncia de la mare d’un fill aïllat a l’hotel covid de Palma: “Demanarem un habeas corpus”

La magistrada d’Instrucció número 5, Ana San José, ha denegat aquesta petició. L’habeas corpus és un procediment judicial al qual pot acudir qualsevol persona privada de llibertat si estima que ho està il·legalment, a fi que un jutge verifiqui la legalitat de la citada privació.

Al llarg del dia d’avui s’han presentat davant el Jutjat d’Instrucció número 6 de Palma en funcions de guàrdia al voltant de 200 peticions més d’habeas corpus que encara no han estat resolts.

D’altra banda, el Jutjat del Contenciós número 3 de Palma ha sol·licitat més informació al Govern, en relació amb la resolució dictada per la Direcció General de Salut Pública per a aïllar als joves que estaven de viatges a Mallorca. El Govern va presentar aquest dilluns davant el jutjat la resolució perquè fos o no ratificada. El Jutjat, que disposa de tres dies per a pronunciar-se, ha sol·licitat més informació al Govern, així com el preceptiu informe a la Fiscalia.

La resolució aprovada per la Direcció de Salut Pública va ordenar el confinament forçós en règim d’aïllament, sota custòdia policial, a l’hotel Palma Bellver dels més de 200 joves que seguien de viatge a Mallorca, per considerar-los contactes estrets dels quals havien donat positiu al seu retorn a la Península.

D’altra banda, un jutjat d’instrucció de Palma ha rebut una denúncia penal en relació amb l’aïllament de 249 joves peninsulars a l’hotel pont covid.

249 joves aïllats

El Govern ha traslladat a l’hotel pont un total de 249 joves peninsulars que han tingut relació directa o indirecta amb el macrobrot, que ja ha causat més d’un miler d’afectats en diferents comunitats autònomes.

Els joves localitzats a Mallorca han estat traslladats en una ambulància del SAMU061 i a la seva arribada han estat sotmesos a prova PCR. Segons ha informat la Conselleria de Salut, fins al moment, dels 249 joves traslladats, 64 han donat positiu per PCR i 185 han donat negatiu. La taxa de positivitat entre els joves és del 25,7%. A més, 14 joves romanen actualment ingressats a l’Hospital Son Espases amb símptomes lleus.

En l’actualitat, un total de 13 joves estan pendents de ser traslladats a l’Hotel Bellver. Per a aquests, que encara romanen als seus hotels, s’ha establert un protocol de control en col·laboració amb la Delegació de Govern perquè quedin aïllats a les seves habitacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una nina de 9 anys resulta ferida greu per arma de foc a Llucmajor

El succeït ha estat accidental, i la menor roman ingressada a l'Àrea de Pediatria de Son Espases

Primera jornada de vacunació sense cita prèvia als centres de salut de Menorca: 114 dosis administrades

Entre les persones que han rebut la vacuna, a més d'alguns residents, la majoria eren treballadors desplaçats a l'illa

Es redueix a 70 la velocitat permesa a la MA13 d’entrada a sa Pobla

Sevillano ha presentat també un nou projecte d'un carril per a vianants i bicicletes entre sa Pobla i Crestatx

“Feim feina cada dia, i a Mallorca no tenim família. Gràcies a Hadas, el nin està a un lloc segur durant unes hores”

Tècnics i voluntaris d'aquesta entitat atenen 60 al·lots al seu local de Palma. Hi juguen i estudien, i també hi...