X

Una obra de la mallorquina Lara Fluxà, a la Biennal de Venècia

És un organisme que recull aigua del canal, recorre els interiors de les escultures de vidre i retorna al seu espai natural

20/04/2022

Una obra de la mallorquina Lara Fluxà, a la Biennal de Venècia

Jesús Torné

La Biennal d’Art de Venècia arrenca aquesta setmana, i ho fa amb presència de la santanyinera Lara Fluxà. Juntament amb Oriol Fontdevila representa l’Institut Ramon Llull en una de les grans cites internacionals d’art contemporani amb l’obra titulada “Llim” que reflecteix com l’aigua i el seu poder transformador marca cada un dels racons de Venècia.

La instal·lació artística és un organisme que recull aigua del canal venecià, la trasllada fins a un taller i allà recorre els interiors de les nombroses escultures de vidre per després retornar al canal. De manera metafòrica, és un diàleg entre les matèries que formen part de la vida a Venècia i que marquen el concepte de matèries viscoses que estructura la Biennal. Aquesta obra es podrà visitar durant set mesos.

L’artista mallorquina explica que “el vidre dona la possibilitat de treballar un element simbòlicament contradictori: és un material que es percep com a fràgil i delicat, però també representa una amenaça de tall i trencament”. Un altre element que pren importància a la instal·lació de l’Institut Ramon Llull és l’oli de motor usat. Fluxà afirma que és “el residu d’una societat de consum que viu gràcies a aquest petroli”.

20/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris